Kris!

Igår jobb sju timmar, hem och vara rastlös ett tag, försöka plugga lite grann men mest stannade det hela vid att vara just rastlös. Och knasig. Imorgon är deadline för 3,5 högskolepoäng. Alltså en uppgift som ska vara klar då. Var jag ligger? 0. Räknar med att lösa allt ikväll och imorgon. Det kan låta naivt och över-optimistiskt men känner mig rätt trygg. Det kommer jag greja. Ett PM på 3 A4 med reflektioner från ett tidigare uppdrag är uppgiften. Inte alls svårt egentligen. Men just att det är 3,5 högskolepoäng kan göra en lite nervig. Men inte mig. I am da blogger.

När jag "missar" en dag i bloggande blir jag deppig. När det är så mörkt och jävlans kallt blir jag också deppig. Lägg därtill det faktum att jag har ett par futtiga hundralappar att leva på innan månaden är slut, som knappast gör det bättre. Kris, är ett urvattnat men befogat ord i sammanhanget. Tur att jag sätter stopp för nöjen genom att jobba obekväma tider. Det fanns trots allt en tanke med just det. Fasen, nu mår jag kasst igen. Aj då. Bloggandet hjälpte inte ens en liten bit på vägen.


Karriärens höjdpunkter

Jag är bara 21 år och att sammanfatta en karriär är extremt lillgammalt och naivt. Men jag har alltid fungerat så. Lillgammal. Och sportjournalistiskt. Eller snarare sportkrönikörigt. Därför listar jag nu mina tre höjdpunkter i min fotbollskarriär åren 1995-2010 samt tre "floppar", nu när jag har lagt av.



Höjdpunkter:
The good old days...

1. Cup-avgörandet. Året var 1999, jag hade inte ens fyllt tio år. Men detta året var verkligen ett klimax för oss 89:or i IFK Österbymo. Inomhuscup i Ödeshög, där vi slog ut självaste Motala AIF i semifinal. I finalen mot värdlaget Boet är det ett ställningskrig. 30 sekunder kvar, jag får en passning av Molle strax utanför straffområdet och placerar in bollen med en vänster tåfjutt, i bortre hörnet. Explosion i den fullsatta idrottshallen. Detta är det enda jag minns av cupen men ack vilket fint barndomsminne. Vill också minnas att jag tar hem skytteligatiteln. Denna säsong i övrigt landade jag på 28 mål, har jag uppskrivet. Det var på många sätt toppen av min karriär. (1999)

2. Cup-avgörande nr 2. Här var vi lite äldre, den gyllene generationen, så detta slår ju högre av det skälet. Vi vann Ränneborgscupen i Eksjö, men detta möjliggjordes först genom ett rafflande straffavgörande mot Sommen. Jag gör en riktigt dålig match men placerar in den avgörande straffen och blir åter igen matchhjälte. Här var vi 14 år. (2003)

3. Plats 3 borde också vikas den åt någon cup eller serieseger (som vi radade upp) i IFK. Skulle lätt kunna ta med 6-0-segern borta mot TFF, på fotbollens dag 2002. Men för sakens skull, tar jag med Göteborgsfotbollen. Och min hittills enda framgång som senior. Och tillika avslutet, serieseger och avancemang till Division 5 med nykomlingarna Bokedalen. Perfekta avslutningen, bortsett från det faktum att jag inte lirade en enda seriematch. (2010)


Motgångar:
Här är det nog dessvärre Göteborgs-tiden som dominerar...

1. Nedflyttningen till Division 7. Spelade mellan åren 2006 och 2008 i Rambergets SK, division 6. Fick ingen speltid i A-laget första året. Desto mer andra året och några matcher i min nygamla position som målvakt under sista säsongen. Jag satt på bänken hela matchen den där oktoberdagen i 2008 när vi förlorar med hissnande 2-10 mot Lundby IF och därmed måste börja om i sjuan. Jag följer inte med ner utan går till en annan Division 7-klubb; Interkultura SK. (2008)

2. Året i Interkultura var inte direkt någon höjdare. Jag hade förvisso kontinuerligt förtroende som förstemålvakt i ett talangfullt lag men en organisation som var obefintlig. Spelare kom och gick, misstänkt fusk med spelarleg, en tränare som hoppade av mitt under brinnande säsong och olika backlinjer varje match. Nej, säsongen vill jag kanske inte ha ogjord men det var å andra sidan inte sketakul alla gånger. (2009)

3. Kan tyckas vara konstigt men jag minns den där förlusten så väl. Den första jag fick vara med om. Först när vi var 12 år (tror jag) inträffade den. Vi hade varit obesegrade i närmare tre år, det vill säga alltid, och åkte på en tung förlust med IFK Österbymo när Annebergs IF gjorde sitt livs match och vann rättvist med 5-1. Som 11-åring kände jag alltså den mixade känslan av lättnad och besvikelse på samma gång. (2001)


Visst hade jag kunnat nämna min sista säsong då jag fick noll speltid. Men eftersom jag tycker klubben var/är väldigt seriös med tanke på den nivån man legat på sista åren tycker jag det har varit ett hyfsat motiverande år där man engagerat sig väldigt mycket i matcherna, trots att jag stått utanför laget. Det engagemanget kan mycket väl ha gett mig en ledarroll till 2011. Då den nya karriären inleds...


Hard Facts/sum up:


Klubbar i karriären, som spelare:
IFK Österbymo 1995-2005
Rambergets SK 2006-2008
Interkultura SK 2009
Bokedalens IF 2010

Den nya coach-karriären:
Bokedalens IF (hjälptränare) 2011-

+ Aktiv förbundsdomare från 2007.

Tack för mig!


Studentjävlar

Tror det har tagits upp tidigare men känns värt att nämna, då det kom upp i diskussion igår. Att leva studentliv är fattigt. Snålt. Och inte alla gånger fördelaktigt. MEN, kom inte och säg att det är synd om studenter. De (vi?) är duktiga på väldigt många saker. Bench marking, Pützers teori, Break Even, Anders teori, Albans teori, täckningsbidrag och sånt. Kunskap är bra. Inte alls tungt. Egentligen är min kritik riktad till de som pluggar och aldrig haft ett "riktigt jobb" innan som tror att de verkligen vet så otroligt mycket om allting. Kan fina ord. Teorier. Lösningar. Bra betyg. Jag, så gammal i gamet som jag är, vet ju att det handlar om nånting helt annat. Arbetslivet och arbetsgivare ser gärna att man har en god utbildning men glöm att det är av yttersta vikt. Det handlar om så många andra saker än teorier och snygga ord. Såsom lojalitet och ödmjukhet. Nånting jag tror kommande generation saknar helt. Därför är sena 80-talister och 90-talister ett "hot" för Sveriges framtid. Men också en tillgång, vad vet man? Och vad vet jag, egentligen? Mycket skrivs på känsla i denna blogg.


Igår dracks öl och whisky med Jessika, en gammal (men ung) bekant från Ydre. En trevlig kväll som avslutades med bedtajm tidigt och inte utgång som planerat. Visst fan är man för gammal. Det är ju så.

Ikväll vet jag inte alls vad som händer. Rätt skönt att ha den känslan en lördag kväll. Det händer inte ofta. Men om folk vill festa med mig så är detta sista chansen på ett bra tag. Eller, än bättre, bio ikväll kanske? Väntar bara på att Jackie ska komma hem från jobbet. Att sitta i soffan och inte göra nånting sliter. Får byta belastnings-skinka en gång i timmen säkert. Minst. 

Imorgon är det jobb på tapeten. 12-21. Sen börjar ännu en vecka av plugg. Som sliter. Men att jobba heltid slet ju tio gånger mer. Värt att veta. Njut så länge du är student, försöker jag intala mig själv.

Till sist: Den muntliga redovisningen gick kanon! Det var ruggigt roligt dessutom. Powerpoint is the shit.


Det har inte varit lätt

Nu försöker jag förbereda mig för morgondagens muntliga presentation, eller "pitch" som man säger. Ett försök, med hjälp av powerpoint, att sälja in sin affärsidé inför kritiska åhörare. I detta fall klassen + lärare. Inte helt bekväm, men jag tror nånstans att jag klarar det.

De här timmarna i natt av sömn landade på knappa fyra timmar. Att försöka ställa om dygnet mitt i veckan på detta vis var inte alls det enklaste. Tidigt läggtajm ikväll (yeah, right) och försöka komma ikapp till ett normalt liv.

Nu drar jag. Kolla Byggfällan och försöka lista ut hur man ska kunna skriva lite effektivare på denna blogg.

En naddemagge

Ska försöka beta av detta blogginlägg, mest för att ha det gjort. Jag kan ibland tänka på saker under tågresor, föreläsningar eller när jag ligger i sängen. Till exempel. Dessa grejer jag funderar på är sånt jag tänker skriva om i bloggen, så småningom. Men de rinner ut i sanden. En sann bloggare och skribent skriver ner det han/hon noterar omkring sig i sin omgivning och blir därmed en mer gedigen bloggare. Jag tror jag har mycket att lära där.

Blir inget "idiot-dygn" trots allt. På jobb just nu, har sovit fem timmar ikväll och kommer sova dagtid imorgon med. Dissar Halmstad, med andra ord. Men jag måste ju lik förbannat ställa om dygnet ytterligare en gång men det problemet är ju betydligt mindre än det jag trodde att jag hade framför mig. Lyckas jag med det jag tänkt i natt, att kombinera studier med arbete, så kan jag andas ut för en liten liten stund. Frågan är: Kommer jag att ha den självdisciplinen? Nej, troligen inte. Och det hatar jag med mig själv. Uppskjutaren.

Är inte det här en skandal så säg!

Helg snart! Jag måste förtära öl då. Var ska jag annars ta vägen?

Ett omänskligt dygn ahead

Ofta tror jag att jag är odödlig. Att jag klarar allt. Eller åtminstone det mesta. Vet egentligen inte hur genomtänkt ett beslut idag var, nu när jag tänker efter. Så här är det: Jag kommer åka till Halmstad varje vardag denna vecka och närmaste dygnet blir intressant. Upp imorgon bitti vid 8-tiden, express till Halmstad, föreläsningar, studier, hem, vila lite, sen jobba natt midnatt till åtta på morgonen, direkt åka tillbaka till Halmstad för ännu en heldag i staden. Och vips så är det onsdag kväll och en missad natt av sömn. Med andra ord, jag tackade ja till ett nattpass mitt i en vecka då jag har fullt upp dagtid. Har inte ännu kommit fram till vafan det var jag tänkte med.


Lyssnar på musik från förra året. Tågluffen, sommaren, fester, glädje och sorg från 2009 sköljs ner från en gammal spotify-lista. Jag blir tårögd. För mycket. Fint är det. Sinead O'Connor nu. Det vet vi alla vad det innebär.

Lyckades för övrigt att skjuta på skatteskulden till Skatteverket en månad. Så nu är min ekonomiska kris inte så kritisk längre. Thank God!


Nu är det klart!

Sover bort hela dagen och skall på stört försöka sova snart, för att vända tillbaka dygnet. Inte det enklaste. Upp klockan 7 imorgon för en hel vecka i Halmstad. Denna vecka kommer att bli den mest hektiska på länge.

Upplever en ekonomisk kris nu. Jag har räknat på att nästa månad kommer gå cirka plusminusnoll, vilket ju inte är bra. Omställningen till att vara fattig student har gått rätt bra men nu stundar nåt slags utgifts-rekord. Domarkursen i Borås skall betalas, en äckligt dyr fackavgift (som jag måste förhandla ner förvisso), sen kom det jag har glömt bort. Restskatten skall ju betalas! Attans, att allt kommer på en gång i en månad där jag får 9000 kommer bli tufft. Snudd på omöjligt. Men jag löser det, på nåt vänster. Nudelpartaj!
Bloggat om det tidigare, kring det faktum att nästa år vet jag inte riktigt hur jag ska göra med fotbollen, som spelare vill säga. Nu är det bestämt. Jag lägger av. Motivationen för att spela Division 5 finns inte. Tänkte lite grann att (ännu en gång) byta klubb för att spela typ i sjuan. Men nä, inte det heller.


Utan, under 2011 kommer jag att vara kvar i BIF. Men, som tränare. Har länge velat hjälpa till som ledare på olika ställen men fått nobben för att jag är för ung, och tillräckligt fit för att spela på den låga nivån. Visst, men jag vill inte. Vill inte! Men nu sträcker coach Hans ut ett erbjudande om att assistera honom under året. Hedrande, naturligtvis. Vi blir en ledartrio där jag kommer att ha störst inriktning på målvaktssidan och drilla Målis ännu mer med diverse övningar. Fast framförallt för att han ska ha någon att bolla med. Det blir en bra lösning. Och jag känner mig taggad inför säsongen! Inom några veckor ska strategien för 2011 bestämmas.
Men lite konstigt att för första gången sen jag var 5 år (!) inte träna med ett lag, som spelare.

Godbit från karriären: Från ifjol när jag lirade i Interkultura, division 7. Jag är alltså målvakten som släpper in 8 bollar men, notera nu!, gör en klassräddning på straff i slutet av filmen.




Granne i öst i mustaschen

Blev en märklig kväll igår. Jag höll mig på banan och drack naturligtvis inte då jag hade nattjobb som stundade. Men förfesten blev "a blast" ändå. David i Stärtered, som host igen. Lite halvrandom tjej från Forserum (jag vet, sjukt liten värld!) vid namn Månsson stod för stor underhållning då hon visade sig besitta talanger som ingen trodde när kvällen började. Det udda folket åkte in till stan, för att fortsätta en lyckad kväll och natt på Bryggeriet, vad jag förstod. Själv åkte jag till Mölndal för att spendera 9 timmar på ett kontor.

Låg i sängen till halv sju denna kväll. Jag hinner knappt träffa min sambo längre heller. Den här veckan har varit väldigt symbolisk för detta fenomen. Hon har kommit hem från jobb, vi träffas max en timme, sen ska jag träna/jobba/träffa löst folk. Vi möts först på natten, och då sover nån av oss. Eventuellt ska upp tidigt. Äntligen helg då, men nä. Då ska jag jobba nattid istället. Och idag, det tydligaste av allt. Jag hoppar av spårvagnen imorse efter jobb för att komma hem och umgås lite grann med min sköna. Då hoppar hon på samma vagn som jag går av pga provjobb. Blir alltså en puss, "hej-hejdå-älskar dig"-kommentar sen sova för sig själv åter igen. Och ikväll skall hon på HP med syster och kusin. Hemma är jag och kollar på lördags-tv innan jag ska tillbaka till jobb ytterligare en gång.

Mitt liv idag. Och snön har visat sig för första gången denna vinter. Men den är på väg bort redan. Hörde vi ett "Åh fan"?

Rubriken antyder den finne jag har på nämnda ställe. Smärtsamt!

Därför kan jag störa mig på Paradiset

                                              

Har nu under flera års tid, ända sen det drog igång i TV4, försökt att förstå mig på grejen med Paradise Hotel. Numera går det på TV6, och programmet har aldrig tilltalat mig särskilt mycket. Ska inte förneka att jag kollat några gånger (en del faktiskt) och förra säsongens slut såg jag rätt mycket av. Det finns flera orsaker till att jag kan störa mig lite grann på ett sånt program:

1) Hypen. Flera i min ålder och där omkring följer programmet slaviskt och närmast (omedvetet antar jag) idoliserar de som är med. Hur orkar man ha åsikter om folk i ett program, där dom är på semester och har det gött? Det fanns liksom inte förr.

2) Tävlingen. Den som kan förklara vad tävlingen konkret går ut på, i en kort mening, får tusen spänn av mig. Robinson handlar om att överleva, Farmen om att klara livet på en gård, Big Brother om att klara ett liv på få kvadratmeter. (Även om det sistnämnda kanske är ett kasst exempel). Men, Paradise Hotel, vad går det ut på? Här super deltagarna sig fulla, ligger med varandra och har det hur gött som helst samtidigt som de snackar skit om varandra och försöker vara taktiska. Men, vad är man direkt bra på om man vinner?

3) Längden. Det tar ju aaaaaldrig slut. Aldrig varit med om en så utdragen dokusåpa som denna. Här har jag inget kött på benen men åker en ut, kommer två in. Eller något sånt. Det kommer in så kallade jokrar efter varje utröstning. Ingen kontinutet bland deltagarna. Spännande, antagligen. Förvirrande, säger jag. De är ju snygga åtminstone...eller nä, det är de inte heller längre. Vafan?
   Pluset då? Jo, Alex Schulman är alltid underhållande. Sen är melodin till programmet lite catchy.


Ja, nu fick jag ur mig lite galla över dagens ungdomar åter igen. Tilläggas ska att det inte direkt är Einsteins eller Moder Teresas som är med i programmet. Men det argumentet är rätt urvattnat och uppenbart.

Nu ska jag ladda för en kväll med (en) öl och nattjobb. Allt för att kunna blicka framåt.


Inte alls bra

Idag är det en stor dag. Eller ja, hyfsat stor åtminstone. För två år sedan tog jag körkort. Sjävla fenomenet att jag tog körkort är inte det intressanta här utan snarare att jag från och med idag kan köra bil alltför fort, bli av med körkortet och sedan inte ens behöva ta körlektioner eller köra upp för att åter få tillbaka körbeviset. Det, om något, är värt att fira.

Upp i ottan, lång dag i Halmstad med studier, följt av en pågående jobbkväll som pågår till midnatt. Ena dagen har jag det slappt hemma i lägenheten, andra sliter jag som djur. Idag är det djurvarianten som tillämpas. Men jag trivs med det. Får börja sköta sömn och kost bara. Men det löser vi framöver. Så det så. Dags att sätta punkt. 7 timmar jobb ahead.

Åter igen dåligt inlägg. Får återkomma med något bättre. En dag. När vindarna bär. Och du och jag står...här.

Sextioen

Det verkar som man verkligen aldrig ska säga just aldrig. Inte efter ikväll. Jag var ju så nöjd med att avsluta fotbollssäsongen med att döma en kvalmatch till Division 6 och därmed landa på den fina siffran 60 i antal uppdrag. Jag var av en händelse inne på Göteborg Fotbollförbunds hemsida och där såg jag att ikväll låg en match (P14!) på överåsvallen och skräpade. Ännu ingen domare ordnad, jag anmälde mig och vips så var uppdrag 61 klart. Ikväll 19:15 blåste jag alltså igång Qviding-GAIS, pojkar 14. Dömer ju bara seniorer numera så att gå tillbaka till en sån här match var kul. Det gick bra. Två minus dock: Dels kylan men också att jag skadade knäet fem minuter in i andra och att jag haltar betänkligt just nu. Onödigt, men pengar har jag fått. Lite extra kosing att klara sig på fram till CSN-pengarna trillar in nästa torsdag.
Av ren princip vägrar jag att kolla på Ung & Bortskämd i SVT. Jag vet hur det hade blivit här hemma. Ett jävla gnäll från undertecknads sida om hur curlade dagens ungdomar är. Men det gör det ju inte mindre sant. Herregud, blir så trött. Jag kan lova er, mycket, inte allt dock, var bättre förr.

Alla väntar. När ska han komma ut? Det dröjer längre än vad jag väntat mig åtminstone.

Fotbollsgalan

Sveriges antagligen mest utskällda gala, Fotbollsgalan, gick av stapeln denna kväll. Har inte riktigt förstått den kritik som alltid har riktats mot Fotbollsgalan tidigare år då det varit "trivsamt" att beskåda spektaklet. Allt det bästa från svensk fotboll under ett år samlat och pristagare med tacktal till höger och vänster har alltid funkat okej även om det kanske inte är världsklass på det.

Men i år stämmer jag faktiskt in i klagokören. Dels livesände dom inte kategorierna "Årets tränare", "Årets målvakt" eller "Årets back". Tre ganska stora kategorier. Sen kändes galan i allmänhet rätt så...budget. Och äckliga Malmöiter (säger ju att skåningar är dryga!) som buar ut årets bästa spelare i allsvenskan bara för att han lirar i Helsingborg. Jävla larv. Därför håller jag på Häcken. Bland annat.
Mackan slutar blogga. Sjukt tråkigt. Vidrigt trist. Förbannat onödigt. Det som räddade mycket av mina dagar tidigare är alltså borta nu. Har inte fått en vettig anledning ännu. Han borde ta tag i det. Jag med, får helt enkelt hänga oftare med honom för att få höra hans udda syn på saker.

Jorå så att

Det här blir en utmaning. Nu när jag börjat skriva detta inlägg har jag inte en aning om vad jag ska skriva om. Klockan var 15:25 när jag började avfatta denna text. Vad klockan hinner slå när jag är klar återstår att se.

Igår var det jobb följt av gräddöl med Rob följt av somna utfläkt ensam i dubbelsäng då sambo åter igen äventyrade sig hemåt till Borås (tomt!) och idag upp i den alltid lika disiga ottan för att möta en dag som tillhör våra fäder av det manliga slaget. All cred! Ett samtal till Kjell är definitivt på sin plats. För att visa uppskattning, liksom. Tycker jag alla bör göra. Om du nu har god kontakt med far din. Annars är det ingen god idé alls.

Idag har BIF möte för att, redan nu, planera för debutsäsongen i femman. Inte med mig. Lockades lite av att lyssna lite kring tankarna för på nåt konstigt jävla vänster har jag börjat engagera mig i klubben av intresse. Men spela nästa år? Nej, tror jag inte. Men man ska aldrig säga aldrig men nu säger jag det ändå...skitsamma. Lär ju se många av matcherna nästa år iaf.

Sådär. Ett litet blandat inlägg fick det bli. Som handlade om allt möjligt. Ikväll laddas det för Milanoderby. Forza Milan!

En liten liten lista

Fjortis-wannabe som jag är måste jag göra en sån här lista. Allt för att döda tid, glöm inte det! Håll till godo. (Om ni orkar, vill säga).


Vilken svordom använder du mest?

Jävla.

Äger du en iPod?

Ja, men den är spårlöst försvunnen.

Hur många resväskor äger du?

Inte en enda tror jag minsann!

Använder du flip-flops?

Nej, diggar inte grejer mellan tårna.

Var köper du dina matvaror ifrån?

Ica Maxi och Coop.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

Tudelad. Linslusig emellanåt.

Vilken var den senaste filmen du såg?

Year One.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?

En bil, helt klart.

Har någon någonsin kallat dig lat?

Det gör min sambo dagligen.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?

Nej, verkligen inte.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?

Tror El Poncho-plattan ligger där!

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?

Sjukt svårt. Men Bruce Springsteen levererar ständigt.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Ja, och naturligtvis håller jag det för mig själv.

Vad åt du till middag senast?

Dafgårds biff. Mums.

Använder du huvtröjor?

Ibland.

Kan du vissla?

Jodå, fast bara genom att blåsa inåt.

Vem var den senaste som ringde dig?

Mamma!

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?

Flumride, alla dagar i veckan.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

Helt övertygad! Man kan inte göra alla glada.

Tittade du på tecknat när du var liten?

Självklart, vem gjorde inte det?

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?

Det tordes väl vara Nordstan.

Hur många syskon har du?´

Två bröder, en syster.

Är du blyg inför det motsatta könet?

Haha, jo lite faktiskt. Men nu är jag stadgad så det skall inte vara några större problem in the love way!

Vilken film kan du alla replikerna till?

Ingen särskild tror jag. Men väldigt många Scrubs-avsnitt däremot, jösses!

Äger du några band t-shirts?

Hmm...nej, är inte så engagerad i musik direkt.

När flög du senast?

Augusti månad. Rivieran.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?

Fem är det nog uppe i nu.

Läser du för skojs skull?

Om du menar böcker? Aldrig!

Pratar du några andra språk?

Engelska, check. Spanska, halvcheck.

Diskar du din egen disk?

I try so hard.

Har du gråtit offentligt?

Nej, bara för familj och nära. Om vi snackar äldre ålder.

Har du en stationär dator eller en laptop?

Laptop. Som är sämst.

Försöker du alltid lära dig nya saker?

Ja! Men sen om jag gör det är en annan sak.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

Tatuering vore nice. Men vad och var, är ju en helt annan femma.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

Ja, det hör till. Men spelar ingen roll.

Kan du kasta macka?

Nej.

Har du någonsin varit på Jamaica?

What? Nej.

Vad har du med dig in på bion?

Såna där biochips, och cola!

Har du dejtat någon av en annan religion?

Tror jag inte.

Vad har du för väder?

Några plusgrader i Mölndal denna novemberkväll.

Har du en blogg?

Ehm, jo, har väl det.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?

Idrott och religion.

Gillar du att flyga?

Inte flygrädd men tycker det är sjukt obekvämt och långtråkigt.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Humor och omtänksamhet.

När sov du senast på golvet?

Många år sen. När jag var ung.

Vilken är din favoritdrink?

Vanilla Sky, men föredrar whisky och öl framför allt.

Gillar du din boende-situation?

Den är inte optimal, men jag trivs som fisken i vattnet i lägenheten med världens bästa tjej!

Vilken är din mammas hemstad?

Tranås, norra Småland.

Din pappas hemstad?

Kumla, Närke.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

13.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?

Numera är dem faktiskt det. Både jobb och plugg sliter.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

Det hände. Klandrar Mackan.

Vilken är din favoritfrukt?

Päron levererar oftast.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

Inte en chans.

Hur gammal blir du nästa födelsedag?

22.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

Oh ja! Jag är en ord- och språkfascist.

Tror du på liv på andra planeter?

Ja, det gör jag.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg?

Oj, det var nog någon 08 eller sverigedemokrat. De kategorierna brukar ligga i topp.

Tror du att Gud är man eller kvinna?

Unisex.

Vad var det senaste du åt?

Dafgårds biff. Mums.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

Oj, 50/50. Gillar inte genusperspektiv.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?

Inte en aning. Det var la fräckt.

Gillar du senap?

Ja, speciellt när det snart är jul.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Fan vad kasst allt är.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Känner inget större behov alls.

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?

Kollar sällan på film.

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?

Nej, men bör la testa.

Tycker du om att krama folk?

Det var mer förr. Men ja, det är trivsamt.

Skulle du säga att du är trendig?

Definitivt inte och det bekommer mig inte. Men klass, det har jag allt!

Äger du en digitalkamera?

Jadå!

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

Johan Glans, Zach Braff, Måns Möller, Pontus Wernbloom. Smickrande. Verkligen.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?

Ja, men oftast håller mina vänner det de lovar.

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?

Någon hockeybok tror jag. Jag vet, aslöjligt men vafan. Jag är sån.

Vad är du allergisk mot?

Skitsnack.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Tvärtom, önskar att jag kunde äta mer.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Evelina.



Sådär, lite tidsfördriv denna lördag kväll. Återkommer med mer kreativitet snart!

Jag är inte bitter - egentligen

Ett fenomen som mer eller mindre "fascinerat" mig, med många, är det hat som finns på nätet. Framför allt via forum (läs: Flashback) men också såna där kommentarsfält som finns i anslutning till diverse nyhetssajter. Vet att folk i den så kallade mediasvängen ständigt för en sån diskussion, vissa emot, vissa för. Det jag menar är, att folk har inga som helst problem att spy galla över sånt de inte har den blekaste aning om. Så länge man sitter framför datorn eller har telefonen mot örat. Helt enkelt, slipper facea personen som hatet riktas mot. I detta fall, det var bättre förr. Åtminstone ärligare.

För egen del är det inget jag direkt blivit utsatt för, direkt. Däremot finns det en tendens bland vissa (oftast gamla kollegor, tro det eller ej) att ta bort mig som vän på Facebook. Jag vet, ingen större skada skedd. Och nästan aldrig är det särskilt nära vänner. Men jag förstår inte riktigt, vad har jag gjort dem? Oftast ingenting. En del har jag möjligen haft enstaka konflikter med men vafan? Skilj på sak och person i så fall. Men så är det, dagens vuxna människor är inte hälften så solidariska som dem var förr. Bara att kolla på den högervåg som sköljer över vårt land. Bortskämdheten och fjantigheten i ett nötskal.

Men det är en annan historia. Annan debatt. Nu ska jag sova och njuta av det faktum att jag kan dra mig till klockan ett imorgon bitti. Om jag vill.

"Den nya bakfyllan"

Jag ska aldrig aldrig igen sova mitt på dageeeeen.

Vi tar en öl på det.
Var är min sambo? Kommer jag få se henne igen? Uppföljning kommer.

Mission 24

Vi har haft ett projekt i skolan kallat Mission 24 där några studenter i olika grupper fick lösa olika uppdrag från diverse arbetsgivare i Region Halland. Uppdraget i den gruppen jag hamnade i var - sådär. Vi skulle utveckla en befintlig rekryteringsmässa i Laholm. Ja, precis! Laholm. Precis lika spännande som det låter. Det gick dock bra och vi kommer att hålla kontakten med kommunfolket för att eventuellt presentera idén för resten av den halländska kommunen i framtiden. Business are rolling. Uppgiften skulle för övrigt lösas på 24 timmar, det blev som ett LAN i att studera/jobba/förbereda presentation. Sömnen lades därför i Halmstad.

Därav dis-aktivitet senaste dagarna. Och med det menar jag Fejan och bloggen du läser nu.

Förresten kuggade jag föga otippat på ekonomitentan. Går immaterialrätten som jag tänkt så är det dock ingen fara! Självklart skönt att ha företagsekonomi på CV:t, men det är i så fall det enda. Den delen av företagsekonomi som jag (tror) att jag i huvudsak kommer att ha nytta av kan jag. Så det så. Mm. Så. Punkt.

Öresundstågen lyckas det SJ inte lyckats med. Hålla tiden även när temperaturen är under nollan. Hah!

Ett mustigt inlägg

Det blev lite grann som det blev med gårdagen. Sofia på besök och hon, jag, Jackie, Robin och Ben hade en get-together med lite dryck och prat. Utgång var planerat och mer eller mindre bestämt men då hände det som aldrig hänt förut. Jag bangade. Anledningen var att jag hade druckit väldigt mycket olika alkoholhaltiga drycker. Alltså inte mycket, utan mycket olika och det satte sina spår. Troligen var jag tillräckligt för att kunna gå ut men jag känner alltså min kropp så väl att till slut vet jag hur det skulle bli. En fylla som inte skulle tilltala någon. Så jag gick och la mig, medan det udda paret Sofia (min mycket goda vän) och Jackie (min sambo) tillsammans gjorde Nivå osäkert. Och oj vad kul de hade. Men vi säger så här, det var inte jag som mådde dåligt denna morgon...
Grattis till Malmö FF som förtjänar SM-guldet, naturligtvis. Tabeller ljuger aldrig. Såg dem när de mötte Häcken för ett tag sen och det skiljde flera klasser mellan lagen. Dock undrar jag varför fansen i Sverige alltid ska storma planen efter ett SM-guld? Det har jag nog aldrig sett i exempelvis Premier League. Glädjen kan jag förstå, men tycker inte det är en särskilt vacker syn. Nån distans skall finnas. Oj, börjar låta som en gammal bitter gubbe nu. Vad gjorde Hasse Borg i guldfirandet, han har ju lämnat MFF?
Häcken? Plats 8, under förväntan för de borde vara bättre. Men flera lag av klass hamnade bakom, och Häcken är alltså ett stabilt mittenlag i Sveriges högsta serie. Stabilt, sa Alban.


Imorgon påbörjas mer plugg (heldag i Halmstad) och förhoppningsvis får jag mer struktur än vad fallet hittills har varit. Dessutom får jag det bekräftat att jag har omtenta inom kort, att vänta. Nu, dags att kombinera plugg och jobb!

Till sist: En bild från Cavern i Liverpool där vi snart är åter igen. Förhållandevis billiga biljetter till Premier League-fight dessutom. Det blir grejer det.



Play For Your Club!

Det här klassiska volleyfotboll-spelet har återkommit i mitt liv. Och är både ett ascoolt och perfekt tidsfördriv. Lördag morgon. Orgie.


No longer a man

För trött för att blogga egentligen. Här sitter jag dock. Senaste månaderna har jag klätt mig i en blond Beatles-frilla och ett "löigt" skägg som var lite hunk/sunk/trash. Idag försvann bådadera. Tog ett jädra tag innan jag till slut lyckades, med alla möjliga metoder, få min ansiktsbehåring väck. För att vara som vilken random modebloggare som helst lägger jag här upp en före- och en efterbild. Bara för att. Vill tillägga att jag inte alls är nöjd med hur det blev. Ville ha kortare men trots alla påpekanden så fick jag kalla handen från frisörskan på Rasmus Haircut. En salong jag vänt mig till senaste fyra åren. Men nu vet man ju inte. Det blev bra, visst. Fast jag vet ju hur det blir. Snart är det för långt igen. Och jag är inte den som pissar på ens yrkesstolthet. För det kunde jag ha gjort, hon gjorde inte ett ultimat jobb. Men nu blev det som nedan. Och det får, som det heter, duga.


Före
vs. Efter

Ikväll har Frejan, aka Malin F, varit på besök i vår, för tillfället, väldigt varma våning. Kycklingsallad (dynamite!) och Idol på det. Men nu gäspar jag allt för mycket. Upp vid 5 imorse och upp tidigt imorgon. Det gör sitt till.
Sen skall jag äntligen få träffa Sofia igen. Det var minsann inte igår. Blir trevligt.

Vi återkommer!

Stålar i Lomma

Blev Gunner som till slut sopade hem bowlingen med väldigt stark konkurrens av Pretty Boy. Skiljde sisådär 3 poäng. För egen del blev det väl kring plats 5-6 skulle jag tro. Casanova, som jag igår utnämnde till favorit, hamnade ännu längre ner. En väldig besvikelse. Bowling är inte min starkaste gren. Vad fan det nu är. Sjukt bra kväll i övrigt. Mådde inte som en kung imorse (eller i nuläget gjorde jag väl just det). Just att jag inte mådde bra är tecken gott nog för en lyckad kväll. Några öl till bowlingen blev ytterligare några på The Corner (20 kr ölen, sinnes!) och sedan avslutades det med en kväll på Kåren. Det var jag, Pretty Boy och Skägget som hängde kvar to the bitter end. Första kvällen på Kåren för mig var så kul man kunde förvänta sig. Studentfester är ju en klass för sig, fick man bevisat. Och vi förtjänade det. Firandet av den muntliga redovisningen och de avslutade tentorna låg till grund för en helvetes natt. Det blev det. Och nöjd, det är man. Måste lätt göras om. Bockar och bugar för en fin kväll. Men Kåren stängde 2. Fan, nackdelen med småstäder trots allt.


Från vänster: Casanova, Journalisten, Skägget och Pretty Boy. Här på The Corner.
Sovplats hos Sölvesborgarna, tidig hemgång idag, sömn mitt på dagen, korv och pommes frites sen åter på banan igen. En kortare visit hos bror följt med besök på Tidbloms och återställare med Vic och Robin. Nu hemma och imorgon upp i ottan (haha!) och jobba några timmar. Sen försvinner det. Håret. Och skägget. För gott. Eller, vafan. Det vet jag inte. Får återkomma om det. En dag. En dag.

Till sist: Att kungen (den riktiga) har levt som en kung bör, är väl inget fel? Helt i sin ordning.




Casanova vinner ikväll

Det var mig allt ett jädra bloggande från Halmstad. Sitter nu i ghettot i Dusans gamla hemstad och chillar hemma hos klassens kombos: Nogood, Casanova och Pretty Boy. Aka Sölvesborgarna. Vi väntar på bättre tider. I detta fall innebär det bowling och middag med resterande klass. Just det, Jesus är här på ett hörn också. Vi var 5/7 av en extraordinär muntlig redovisning i immaterialrätt tidigare idag. Det gick bra. Troligen. Lät så. Direkt feedback. Känns OK. Mm. Så.
Dricker rom & cola nu. Det var längesen man gjorde det såhär tidigt på dagen. Men bjuder Pretty Boy avböjer man icke. Det skall ni alla gudar veta. Kissnödig nu dessutom. Jag löser det.
Imorgon ska jag sova. Lider av extrem sömnbrist och ser fram mot en fet sovmorgon. Sen skall förberedandet för kommande kurser dra igång. Sen åker jag hem till Kungen. Fredag jobb. Då klipper jag mig med. Och rakar bort det helskägg som karaktäriserat mig sista tiden. Och inte att förglömma, comeback-lunchen innan dess. Återkommer i just det ärendet.
Det var allt. Taggar för bowling med klassen ikväll. Framtidens entreprenörer i en bowlinghall. Kan bara sluta på ett sätt. Med seger för Casanova, som är storfavorit. Han har kroppen för bowling.

Pluggmörker

Nu sitter man live från Halmstad igen. Fullt upp med att hinna klart med vår fräscha Power Point, till den muntliga redovisningen i Patenträtt imorgon. SEN är den kursen klar och först då vet jag om jag klarar mig helskinnad. Avtalsrätten (som är den andra delen av kursen) är avklarad. Med minsta möjliga marginal fick jag godkänt på tentan. Inget topp-resultat men nu spelar det ingen roll. Jag har inkasserat mina tre första Högskolepoäng. Wow.
Idag började två nya kurser med de extremt tillfredsställande namnen Entreprenörskap och Affärslogik samt Personlig utveckling, kreativitet och ledarskap. Det är inget som rullar skönt på tungan. Men kurserna verkar asintressanta. I projekten är jag redan utnämnd till VD. Tänka sig.

Ni missade väl inte att ställa om klockan? Classic mistake. Vips, så blev det mycket mörkare. Första gången på två år som jag befinner mig i Sverige november månad. För ett år sen var det tågluff. För övrigt var det på dagen ett år sen i lördags, då jag hade en kalas festkväll, som jag och Sofia hade en galen festkväll i Berlin med malmöiter. Då visste man inte alls mycket.

Nu är det dags att fortskrida. Nogood kollar för jävla märkligt på mig.
Och detta var ett väldigt dåligt inlägg.

RSS 2.0