Mitt dåliga nikotinsinne

 

 

Sommaren står för dörren och med det snusbruket. Jag har inget egentligt beroende förutom att jag KAN DÖDA för en öl ibland. Men, nej. Inget problem. Nikotin har aldrig fastnat hos mig som ett måste trots de gener jag rent logiskt borde ha för detta.

Jag har tidigare haft som tradition att snusa juni-september men jag gör en liten tjuvstart. Igår började det, igen. Den skicklighet jag besitter att abrupt sluta så snart det blir rödaktiga löv på marken är på många sätt överväldigande. Direkt, stopp. När hösten sköljer över. Men nu kör vi igen. Varför Mini? Jo, jag är fortfarande i en tonårsfas där nikotin ger mig kräkningar och Mini är en inkörsport som ger ett fint buzz. Som jag brukar säga, du går inte på heroinet direkt.

Varför överhuvudtaget? Jo, snart 23 år gammal letar jag fortfarande efter en identitet. Och sommarsnusandet är en stor del i sökandet. Men hörrni, jag har inget problem och om jag haft det skulle jag fått nikotinabstinens för länge sen. Är ni okej med detta? Bra. Förresten Jackie, jag älskar dig.

Bara för att

Skyways och City Airline i konkurs. Tråkigt, kan jag känna. Åkte med City Airline i augusti till Barcelona. Bra där. Mycket bra. Men flygbolag som är lite billigare är alltid bräckliga. Egentligen bara Ryanair som klarar stormen. Kom inte dragandes med Norwegian, dom är fan inte lågpris. Inte till Malaga i alla fall. Så att eeh..vad vill jag ha sagt? Ingenting, mer än att det är ett faktum.

Stefan Holm säger att han får ta bilen istället. Dåre! Finns väl andra alternativ, även om SJ kanske förbrukat hans förtroende. Det har jag, på alla sätt, yttersta respekt för.

Vad säger ni? Jag kanske ska pynta bloggen med dagens outfit dagligen? Så det blir lite snurr här. Eller nej, det var ju en fruktansvärt dum idé nu när jag tänker efter.

I höst och vinter händer grejer. Det har jag bestämt. Snart är det dags för den slutliga dekadensen. Återkommer kring vad Den Slutliga Dekadensen innebär.

Ikväll köps årets första snus. Då vet man att sommaren vilar runt hörnet. Bara kämpa. Lite till.

Ni vet den där känslan?

Pekfingret bara rycker och rycker. Vad fan beror det på? Nervryck. Blir inte klok på det. Nu har det hållt på i två dygn. Bedrövligt. Tidigare har det varit långfingret som hållt på så där. I flera veckor. Fy fan, något att uppsöka läkare för? Nej, jag är inte sån. Men vet hur många som helst som skulle kunna göra det. Dårar. Mad ones.

Mackan till Sandviken idag, eller möjligen imorgon. Har ännu inte fått förklaring på varför. Känns inte som det där stället man spontant åker till mitt i veckan och/eller väljer att göra någon typ av praktik. Hoppas han får betalt.

Schemalagt att vara ledig var fjärde onsdag. Det är imorgon det. Lägg därtill röd dag på torsdag och jag har en helg mitt i veckan. Det smakar det. Synd att jag missade att ta ut komp på fredag. Men vissa smällar får man ta. Och den här tar jag.

IT-folket på GP kan vara det bästa en IT-avdelning någonsin har skapat. Bra inledning med nya leverantören. IT-folket har ju inte som signum att vara service minded men Tieto levererar, trots stora problem i inledningen.

Ikväll: Hemmamatch mot Gårda. Sista chansen för att uppnå CL-kval 2020. Jonsereds IP. 19:00.

Idag är allt annat obetydligt

                       
              
                                      

Fotbollsförluster, migrän, stress på jobbet, irriterande kunder, ösregn och en utmatthet och trötthet utan dess like. Inget, tamejfan ingenting, betyder ett skit idag. Det enda som betyder något är det lilla mirakel ni ser på bilden. Han heter Oliver Nicolás Gonzalez Eriksson och föddes igår kväll 19:00 på ett sjukhus i södra Spanien. Jag känner obeskrivlig stolthet. Framförallt för min syster som, trots en jobbig förlossning, till slut kämpade sig igenom den på bästa vis. Stort grattis till syster, och numera mamma, Emma och pappa Nico. Men lika mycket grattis till mig; äntligen fick jag bli morbror. Jag är så stolt nu att allt annat är totalt ointressant och av noll värde.

Jag älskar dig oerhört mycket, Oliver. Välkommen till världen. På dagen om en månad får jag äntligen hålla i dig.


Ranking av partiledarna

Kollar på reprisen av Agenda. Det var ju två timmar av partiledardebatt. Svensk politik består ju av två partier och ett gäng dårar numera. Inte åtta partier, som så bör vara när det är just åtta partier. Jag försöker att alltid rösta grönt, men jag känner mig inte bunden till någon sida då det i dagsläget är så små marginaler mellan sossar och moderater. Vilket ju är tröttsamt. Men, nu. Lite gottigt. Jag betygsätter de partiledare som vi har och som skulle imponera på mig i debatten i SVT:s Agenda. Betyg sätts 1-5. Notera! Mina åsikter har ingenting med respektive intryck att göra.
Jonas Sjöstedt (V)

1. Arg. Hela tiden arg, förbannad och bara ilsken. Hans ögon brinner. Och tro fan det, när vi har en borgerlig regering. Men han kan omöjligt ha lockat nya väljare. Bedrövlig insats. Stor besvikelse.
Gustaf Fridolin (MP)

2. Jag röstade grönt senast. Med Gustaf trodde jag att det skulle bli ännu bättre. Väl påläst, men gör en väl slät figur och känns på tok för oengagerad. Låter exakt likadant, röstmässigt, som Åkesson också, men det är ju inte hans fel. Summa summarum: Slätstruket.
Stefan Löfven (S)

4. Snudd på femma, han är kung denna debatt. Helt oerfaren från politik men kan jobbpolitik mil bättre än Reinfeldt. Det är uppenbart. Lite grå, men överraskande retorisk och nära verkligheten. Han vet vad som gäller och kan i denna takt bli vår näst statsminister. Talar även som en "vanlig människa" vilket uppskattas. Bra Stefan!
Annie Lööf (C)

2. Knappt godkänd, inte mer. Totalt okarismatisk och så långt upp i det blå att det omöjligt kan grejats nya väljare. Känns maskinell. Enda kvinnan dock och det ska Centerpartiet ha credd för, inte nödvändigtvis Lööf. 
Jan Björklund (FP)

3. Gör alltid jobbet och kör sin linje. Inte särskilt lyhörd men vet vad han pratar om men drar mest fram gammal skåpmat. Stabil, nothing more or less.
Fredrik Reinfeldt (M)

3. Har varit totalt dominant senaste åren men brädas här av Löfven. Är en god statsminister, debattör och alltid påläst. Skicklig, men släpp personpåhoppen. Jävla larv. Bra i övrigt, Fredrik. Han har, trots allt, koll men har fått en värdig utmanare i Löfven.
Göran Hägglund (KD)

2. Personlig favorit då han verkar vara en skön snubbe. Men kära nån, han får ju ingenting sagt nästan. Stackaren. Och när han väl får det, så låter det inte övertygande.
Jimmie Åkesson (SD)

1. En jävla dåre. Skyller allt på invandrare (till och med utbildningen) men han är en duktig debattör. Men en jävla dåre, som sagt, och ett annat betyg än 1 kan bara misstolkas.

Den lyckligaste dagen i mitt liv

Lyckligaste dagen i mitt liv. Den var inte idag. Inte alls, derbyförlust och domarskandal. Det ältas mest i mitt smått geniala matchreferat.

Nej, utan igår då. En tuff arbetsdag och vecka skulle avslutas på mitt vis. Sex Peroni och tacos med Jackie framför hockey-vm. Möter upp min kärlek i Nordstan, hon har handlat min goda sambo, och vi går gemensamt till Systembolaget. Detta är alltså Systemet i Nordstan. The mother of systembolag. Inte nåt sketet där alla känner alla. Nej nej. Det bästa inträffade här. Bland annat att en italienare berömde mig för mitt val av öl. Åh fan, den åsikten kändes överraskande. Verkligen. Nej, som 22-åring var det här första dagen i mitt unga vuxna liv som jag slapp att bli leggad. Hon verkade stressad, kassörskan, och jag var redan inne med kortet i maskinen och slog kod, godkände belopp och hela faderullan. Kvitto tas emot, hon förstod nog sitt misstag. Men, jag klarade det! Magiskt. Jackie uppfattar inte situationen alls, märker inte ens av detta anmärkningsvärda och när jag berättar det får jag i svar en axelryckning. Jackie är inte mycket för sensationer. Men det här är väl en sådan. Jag lovar att uppdatera om nästa helg. Då ska jag upprepa succén. Ta mig tusan. Det här är så stort att jag gråter av bara tanken.

Det återkommande surret

image description
Hemma från Egypten och arabvärlden. Min första resa utanför Europas trygga sfär. 2 år med min lojala flickvän var dömt att göra något spektakulärt. Men, resan var precis det semester handlar om. Att göra...nada. Ingenting. Sola, bada, äta, sova, sola, bada, sova, dricka. Och så vidare. Det var överlag hur bra som helst. Skön sammanfattning med fler bilder HÄR.
Kan kort bara säga att araber är inte min kopp te. Är det inte på senare år rätt populistiskt att tycka att allt svenskt är så kasst? Låt mig säga så här, att vara svensk och tillbakadragen är inget annat än vettigt i jämförelse. Bristen på respekt bland dessa herrar (för det vara bara män, 300-400 anställda på hotellet. EN kvinna!) är helt åt helvete. Och trots att jag ser världen med öppnare ögon än vilken Åkesson som helst känns det som att i tider där vi pissar på oss själva kanske kan inse att i vissa kulturer (åtminstone en) är dom mil efter. Jag är, å andra sidan, typisk svensk. Kort och gott var det så att den enda dagen vi var på stan blev vi stoppade av varenda kotte som ville fråga vilket land vi var ifrån. När detta till slut ignorerades avslutades det med "Oh you lucky man". Tog ett tag innan jag insåg att min vackra kvinna var anledningen till att jag var "lucky". Och fan. Dom har rätt. Så klart.
Mackans inlägg vikt åt mig känns hedrande, har inte tackat dig ännu.
Intervjuad av Partille Tidning i dagarna. Läs dessa korta uttalanden HÄR.
Mycket länkande, tar på mig det. Men så fick det bli. En riktigt svensk helg med tacos, öl och hockey-vm är nu att vänta. Imorgon är ni som sagt välkomna till Öjersjö IP. Matchen ni inte vill missa. El clasico. 13:00. 
Måste ju steka lite med min nya HP. Oj, dig älskar jag djupt redan.
image description

RSS 2.0