Att nås av ett besked

Det blir alltid rätt tragiskt när en ung människa dör tidigt. Särskilt om man känner personen eller känner sig nära honom eller henne. Jag kände ju inte Jonas Ernelind. Absolut inte, har aldrig träffat honom. Men har bidragit till flera goda minnen och var en väldigt bra handbollsspelare som gjorde jobbet som högersexa de gånger Johan Pettersson inte gjorde det. Han bodde dessutom i Sävedalen i slutet, rätt nära inpå. Och det känns tragiskt och rätt sjukt att han nu är borta. Det är som att...hmm, låt säga Magnus Kihlstedt skulle avlida. Det är rätt stort ändå.

 

Jag har ännu inte tagit tag i räkningarna. På något sätt njuter jag över den summan som finns på mitt konto. Som att leva i en drömvärld. Så mycket pengar har jag att leva på alltså, wow. Jag är rik! Men snart kommer verkligheten i kapp, den gör fan alltid det, och då är det dags att fejsa det som sker. Verkligheten kommer i kapp idag om jag är någorlunda smart i sammanhanget. Det FÅR inte spenderas en massa innan, trots lockelsen. Men nej, den typen av ekonomiska issues har ännu inte träffat mig.

Matchen inställd idag. Dålig plan och dålig uppslutning är kombinationen som får det hela inställt. Faktum är att jag inte alls är ledsen för det. Nu får jag skön sömn istället. Problemet är bara att jag måste till det där Systembolaget (varför heter det så?) och inhandla oral föda. Och det finns alltså ingen som öppnar innan 10. Det gör mig upprörd. För då förlorar jag min rytm helt.

Ikväll dricks det öl hemma hos mig. Ni är alla välkomna! Jag vågar ta ut svängarna mer nu, då lägenheten bara är min ikväll. Välkomna, som sagt!

 


Nu så

Får ursäkta ineffektiv uppdatering men jag har varit ockuperad av jobb och studier senaste dygnen. Och lite annan oro. Som hur fan jag ska lyckas spela (ja, gör ett inhopp då ordinarie målvakt inte är tillgänglig) match direkt efter en natt med jobb, på lördag. Men det får gå. Jag biter i. Det oväntade besöket jag talade om för ett tag sen blir inte av till helgen, när det blir av vet jag inte.

Studierna ja. Har pulat på en inlämning som inte skulle vara särskild omfattande alls egentligen men jag valde att lägga ner tid och själ på den för att uppfattas i god dager hos min studierektor, handledare och de tre externa men för mig okända (dock viktiga män i kavaj!) personerna som skall ha en sisådär halv affärsplan tillhanda. Jag följde punkterna slaviskt och är ganska nöjd. Men inte helt. Det är pitchen på tisdag som gäller.

En del dricker öl, en del äter god middag, de flesta kollar På Spåret. Jag ägnar min fredag kväll åt en projektplan. Det är mycket planer hit och dit nu, man blir lätt åksjuk. Studierna tar tid. Men jag vet, det finns de som har det värre.

Fika med Sara igår. Alltid en fröjd. Le pain francais!

Klar med inlämningen! Skönt. Min hals är dock oroväckande tjock. Vågar jag sjukanmäla mig till matchen? Vem ska då rädda oss? Som målvakt krävs en hel del för att banga och inte svika truppen. Men jag oroas fortsatt av att bli sjuk. Jag som "aldrig är sjuk" blir förkyld oftare och oftare these days. Måste vara min plötsliga (yeah, right) viktuppgång. Olyckligt.

Det var allt. Snart bed time.

Bara för att skriva någonting

Effektiviteten kommer som en chock, likt en vinterkänga i övre emalj. Sätt mig i projektrum och jag gör jobbet. På fyra timmar jobbar jag tre. Det är bra, resten är lunch och flams. Men jag grejar det. Och igår var en sån dag. Det gick bra. Inte superbra. Men bra.
Lek och stoj var det på något som jag först trodde var en föreläsning. Den avslutande för igår. Vidare kom jag hem, satt i 20 minuters supportsamtal då bilpoolen inte gjorde jobbet, express till träning, hem till soffa, känna sjukdom vara på väg, gå och lägga sig, vakna och känna att sjukdom är på väg, äta frukost (tack älskling!) och nu blogg. Det är tydligen varmt ute, sägs det. Måste ut. Känna på det. Och få det bekräftat. Först är det studier som fokus ska ligga på.
Och i natt rycker jag in extra på jobb. Mycket nu. Men snart är jag säker trygg igen.
Jag har egentligen ingenting att säga mer. Ikväll ska det ätas god mat. Åter igen, tack älskling!

Samlat

Det blev en körahelg. En sån där helg som gick som ett skott. Och var händelserik. På alla sätt tacksam för en sån helg, trots dess speed. Jag rörde på mig åtminstone. Ett steg i rätt riktning.
Nu har jag, Robin och Vic kommit med vårt största internskämt någonsin. Utan tvekan.
Har ni tänkt på en sak? De flesta som använder handsfree använder en hand till att hålla micken mot munnen. Hur är det då handfritt, handsfree? Noterade detta när en dam körde vit volvo idag. Och jag förundras ännu.
Försöker ta mig igenom plugg. Det går så där. Ge mig den, det är trots allt måndag.

Bevis på att jag är lite för gammal för min ålder

Jag är pryd. Väldigt pryd. Och gammaldags. Om ni mot all förmodan vill att jag ska motivera det kommer några punkter av exempel på detta nu:

  • Jag tycker att mysbyxor i andra sammanhang än soffkvällar hemma och idrottssammanhang är förkastligt. Det saknar klass.
  • Jag avskyr min slappa generation med ovan nämnda inställning.
  • Naken intimitet gör mig blyg.
  • Att visa sig i bar överkropp på krogen tyder inte alls på en "galen kväll". Det tyder på dårskap. Det är äckligt. Ovärdigt och saknar även det klass. Gör om, gör rätt! Ta på dig. Aldrig försvarbart.
  • Dagens ungdom alltså...
  • Du har inte mysbyxor på dig när du jobbar. Du har inte det bara. Allvarligt talat.
  • Bar överkropp i affärer och övriga offentliga platser (ej badplatser, strand naturligtvis) är också vidrigt oavsett dina sjysta abs.
  • Ta på dig ett par hela byxor. Hål i jeansen är provocerande för de som verkligen inte har råd med kläder.
  • Sluta snacka för mycket baj och sånt. Jag blir ju generad.
  • Sluta snacka för mycket sex och sånt. Jag blir ju generad.
  • Ha koll på din andedräkt, sköt din hygien!

Så här i efterhand vette fan varför jag punktade upp allt detta. Helt värt det. Verkligen. Efter n0ll timmars sömn i natt är det dags för match. Åh ja!

Kvicka summeringar

Minst sagt en effektiv dag igår. Åkte till Halmstad för att effektivisera projektplanen i ena kursen tillsammans med min eminenta grupp och vi kom en bit. Lite för långt kom vi, till och med. Men vi har ju ett bra underlag och är tack och lov ute i god tid, denna gång. Det känns helt enkelt positivt. Eftermiddag med föreläsning sen vips direkt till stan för att öla med Robin. Sänkte sju kanelbullar när jag väl var hemma och ett stort glas mjölk. Däckar i soffan, sambo kommer hem och ser förödelsen, tvingar in mig i säng. Öl-ångest och utmattnad efter en heldag med fokus. På det stora hela blev jag nöjd med torsdagen.
Spontanlunch med tidigare nämnda man och Vic på Mums, röjer lite plugg (har jag sagt att jag älskar kontoret?) under eftermiddagen, bokade in ett ytterst oväntat besök nästa helg och sänker ytterligare kanelbullar. Snart knäpps en öl. Sen tar jag helg. En helg med nattjobb härnäst, döma på linjen imorgon (division 3-lag!) dagtid (jag lär mig ju aldrig säger jag!), badminton på eftermiddag och ännu mer maltdryck kvällstid. En söndag med att döma match för 14-åringar direkt bums omedelbart följt av träning i Jonsered. Nånstans ska dessutom lite studier hinnas med. Ja, nu pluggar jag till och med på helgen. Kontoret är beroendeframkallande.

Kan också avslöja att jag idag sökte jobb för första gången på två och ett halvt år. Typ.
Hej!
Jag tror att du kan vara intresserad av Recovery.se! De jobbar med att återställa data som raderats eller som försvunnit pga. hårddisk krasch. Jag använder det jämt. Bra pris också. Klicka på denna länk: http://www.recovery.se/?affiliate=230474
Jag tror att du kan vara intresserad av Recovery.se! De jobbar med att återställa data som raderats eller som försvunnit pga. hårddisk krasch. Jag använder det jämt. Bra pris också. Klicka på denna länk

Sextonde februari tjugohundraelva

Jackie har verkligen det väldigt många människor saknar, och jag älskar henne enormt. Men ibland bjuder hon på ett par sköna citat. Följande ordväxling utspelade sig i eftermiddags.

Jag: Var du och handlade förut eller?
Jackie: Ja, det var jag.
Jag: Var var du?
Jackie: Ica-Hemköp.
Jag? Ica-Hemköp?
Jackie: Ja?
Jag: Var du på Ica eller Hemköp?
Jackie: Jag sa ju det.
Jag: Du vet att det är två olika affärer va?
Jackie: Näää...
Jag: Haha, jo! Vad säger du? Kanske ska iväg och tanka bilen på OKQ8-Shell.
Jackie: (Slår mig hårt) Lägg av...okej då, jag var på Hemköp i så fall.
Jag försöker inte hänga ut min flickvän på något sätt, bara så att vi klargör det. Antar att du bjuder på den, älskling?

Varm om kinderna idag. Likväl försökte jag hålla samma goda form som i måndags men det vill sig liksom inte. Kom upp ur sängen först lunchtid, först sen kunde jag röja lite skolarbete och kontorsjobb. Man imponeras ju knappast. Det där med självdisciplin var bara en tillfällighet.

Champions League ikväll. Det får streamas från jobbet. Igår streamades det hemifrån, för att beskåda Milan-matchen. Försökte ha koll på både den och Valencias match. Överstimulans indeed. Då jag är en sann (hmm) Valenciano och Milanista var respektive resultat inte alls bra. Men bara en halvlek är ju spelad.
(Gattuso borde skämmas, liksom domarna. Fetröda kort borde vara givet på Flamini och Gattuso, ett rent skämt att de klarade sig med gult.)

Fixar inte det här nu. Jag får höra av mig snart igen.
Imorgon återgår jag till en rättfärdig vardag. Halmstad, oh yeah.

Två legendarer sa adjö

Igår, på Alla Hjärtans Dag, lyckades två av världens största lagidrottare genom alla tider avisera sina respektive avgångar. Ronaldo (den äldre) och Peter Forsberg. Det är lite häftigt. Båda har fantastiska poängsnitt och grymma karriärer men i slutet kantades av ideliga skador. Dessa två var de första riktiga superstars jag fick bekanta mig med, i mina två favoritsporter fotboll och ishockey. Största minnet med Ronaldo var givetvis 2002 när han efter skadebekymmer och en misslyckad VM-final fyra år tidigare kom tillbaka starkare än nånsin och stänkte in två baljor i VM-finalen mot Tyskland. Brasilien tog guld och Ronaldo landade på åtta mål den turneringen.
Foppa då? Ja, var ska man börja där? Tänk att han blev den första svensk att vinna poängligan i NHL, han har vunnit tre Stanley Cup, tre VM-guld och två OS-guld. Det är respekt, om något. Målet i den sjuka kvartsfinalen 2003 i VM mot Finland i Finland är en klassiker.
Den riktige Ronaldo, om ni så vill.
Foppa i Nashville-tröjan.

Båda dessa var konstnärer som förtjänar alla hyllningar de kan få, i betydligt större forum än detta. Två förebilder för mig och jag har svårt att se någon spelare i någon sport som kan göra så stora intryck på mig som dessa två herrar lyckades med. Så är det.
Igår var det ett kärt gammalt återseende när jag tog med mig Jackie till turk-restaurangen Tara's. Jag och Mackan horade där ett par gånger när det begav sig. Men igår var det min dam som bjöds på mat. Dessutom gav jag henne ett halsband som var lagom fint, men framför allt visade ett fint budskap. Som ju ändå var det viktigaste i det hela. En trevlig kväll var det, hur som helst. Klicka på Jackies namn ovan så får ni se hur min "nya" frisyr ser ut. Tror minsann det var foto-debut för den igår. Apropå självrunkeri.
Det här är kvinnan som uppvaktades.
Och det här är då halsbandet.

Idag fick jag frukost på sängen i gengäld och det tackade jag inte nej till, så klart. Nu är det dags att återinföra självdisciplinen och studera lite. På återhörande!

Kontorsprojektet

Idag har jag varit förvånansvärt effektiv. Vaknade redan klockan 9, utvilad (!) och inledde dagen med att ta tag i gammal diskproblematik. Disken ur världen efter en tung timme av besticksgnuggande och gammal potatismos-skrapande. Men, som jag sagt tidigare, matchen mot disken kan du aldrig vinna. Nu är det dock klart. Efter hårda förhandlingar med sambo har jag frigjorts från diskansvar och hon tar den biten. I gengäld sköter jag städning, då vi båda misskött respektive område.
Inte nog med detta. Jag visade prov på självdisciplin. På en måndag. En måndag! Direkt till mitt nya kontor (se bild) och jobb med affärsplan och kundsegmentering, mailande fram och tillbaka, lite projektarbete samt undanröjande av "skräp". Nästan allt sammankopplat till mitt företag som eventuellt startas framöver. Jag är så duktig. Och gud så mycket enklare det är att plugga och jobba när man avskilt kan sitta och ta tag i saker. En att-göra-lista varje dag är dock ett måste för en egenföretagare, har jag märkt, men följs den går jobbet som smort. Jag drack kaffe också, för att få riktig jobbkänsla och en god kultur från start på arbetsplatsen. Stämningen blev mycket bättre, trots den uteblivna lönen. Jävla chef man har.
Det är ju alltid en start.


Ikväll firas Alla Hjärtans Dag. Har alltid bojkottat den dagen, även med tidigare flammor, men ikväll känns det sååå rätt att bjuda min dam på middag och på något vis visa min kärlek. Vad jag ska laga? Är du full eller? Givetvis blir det ett restaurangbesök, inget annat. Det skall förtydligas.
Vi vann igår, förresten. 8-1. Ingen värdemätare, med andra ord.

Att uppdatera sin Facebookstatus

Igår var det så dags. Att med tunga ögon bege sig till Hisingen och ett återförenande med Gothia Cup-fältet igen. Dömde två ungdomsmatcher på Slätta Damm som båda var en rätt lagom start på säsongen. Matcherna slutade 7-1 och 0-4. Vilket innebär en lugn dag på jobbet. Det var fantastiskt kul att vara igång igen, dock kände jag att flåset inte riktigt är där (långt ifrån) och löpningarna hamnade jag oftast efter på. Tur att man numera är gammal i gamet och fixade matcherna med bravur. Det köttsår jag har i form av skoskav är inget du skämtar bort heller, direkt.

Ny match idag. Med BIF, dags att leverera. Derby hemma mot Björndammen.

Jag uppdaterade min status på Facebook igår. Ingenting konstigt med det, tänker ni. Nej, egentligen inte. Jag gör dock inte det så ofta. Dels är det ingen som uppenbart bryr sig. Och, jag vet att detta är lite grann som att kasta sten i glashus, men ändå. Så här är det. Jag är inget jättefan av statusuppdateringar, egentligen. De jag gillar och kan likea är de där som inte handlar om just nåt, iakttagelser från olika händelser och skeden, att man blivit pappa kanske, att du nån gång i veckan berättar vad du gör (så att man har koll) och så. Är du en sån där som uppdaterar status fler än en gång om dagen, ja, mer än en gång varannan dag, då är du en så kallad Facebook-hora. Inte jag som började använda mig av uttrycket och jag kan absolut se det råa i det. Hur som helst, det är ett självrunkeri utan dess like idag och bara det faktum att jag skriver en blogg om mina bravader och förehavanden är ett tecken på att jag är en del av det. Men så här är det, jag vet inte om jag bryr mig om du "checkade in" på Restaurang Viktoria igår natt. Jag vet faktiskt inte det. Så, chilla med uppdateringarna. Om du frågar mig. Eller nej, jag är fan lika nyfiken som alla andra. Men jag sneakar. Räkna inte med nån kommentar eller "like" bara.

Har ny mobil nu. Eller ny och ny. Fick låna morsans gamla. Precis. Min mammas gamla telefon. Då är den bannemig inte ny. Behold!





And just don't let go

Helt freaking unbelievable. Jag förstår aldrig hur jag tänker. Kommer nog aldrig att göra det heller. Det handlar om det där, ni vet. Tron på att jag kan mer än vad som är mänskligt och möjligt. Vara alla till lags. Den grejen. Fan då. Nu har jag gjort det igen och ännu en gång inser jag vilken dum grej det är. Jag jobbar natt nu. Gott så. Men sen att efter en natt med jobb, direkt åka till Hisingen, fixa ny telefon (nås efter lunch igen, testa!), döma två (!) matcher. En 2x30 och en 2x40. 14- och 15-åringar. Peanuts i både nivå och pengar. Men jag kände för det. Och frivillig-anmälde mig på båda matcherna. Dumdristigt. En lördag kväll där jag går och lägger mig tidigt. Fantastiskt. Jag är inte 18, längre. Definitivt ej.

Efter lunch, som sagt. Testa och ring mig då. Inget lovas, tekniken vinner ju alltid, som Mr Watts säger.

Jackie är hemma igen, förresten. Som jag saknat henne. Älskar att fortfarande ha den där pirrande känslan precis innan vi ska ses. Den håller i sig dag in och dag ut. När försvinner den? Gör den det alls? Och om den gör det kanske det är dags att lägga ner. Men just lägga ner, det ska vi inte göra. Hon är min. Basta.

460 riksdaler drar jag in på dessa två matcher. Under kommande säsong kastar vi om siffrorna och jag drar in 640. På en match. Men då är det seriespel. Och seniorfotboll, framförallt. Vi återkommer.

Att gå tillbaka 150 år i tiden

Just i detta nu vet jag inte alls var jag befinner mig i livet. Är klarvaken nu när klockan precis slagit 6. Nattjobb, ja. Men ändå. Inte så att man har särskilt mycket kraft för vid tidpunkten i normala fall. Jag upplever en viss kris som nu övergått till lugn. Så här är det, jag är mobillös. Igen. Jag kan inte bli nådd. Min iPhones touch slutade i onsdags kväll fungera och jag har rebootat den x antal gånger men helt utan resultat. Att stänga av och sätta på har jag lyckats med en gång efter en timmes försök, då detta också kräver en touch. Men helt igångsatt är den ännu inte då jag inte kan låsa upp den. Era tips mottages ej, då det inte spelar någon som helst roll vad ni föreslår. Den. Funkar. Inte. Det är alltså ingen klassisk "hängning" den råkat ut för. Den är obrukbar. Fram tills att jag meddelar här för en lösning för kontakt råder jag er att inte ringa eller messa mig alls. Omöjligt. Jag har e-post [email protected]. Värt att veta.

När telefonen fortfarande var igång befann sig stor frustration när man ser att det ringer och du sitter där och väntar på att det ska sluta ringa, efter ihärdiga försök att få igång touchen. Hjälplöst och ett missat samtal som följd.
Jag börjar finna mig i det. Rätt skönt att inte kunna bli nådd. Men vafan, skandal att denna iPhone ballat ur så. Och jag orkar inte. Så typiskt mig. Har aldrig haft en problemfri telefon någonsin tror jag. Jo, de två Sony Ericsson har alltid gått att lita på. Men som sagt, nu är jag funnen i det. Fast önskar nog kunna ringa nån snart.

Det mest tragikomiska i soppan är nog när jag skulle gå och lägga mig i onsdags natt. Jag skulle upp 05:30 torsdag morgon och kom hem från jobb fem timmar tidigare. Gav upp försök att få igång telefonen och tänkte använda klockradion som väckarklocka för första gången på två år. Testade denna harmlöst och ställde in alarm 02:30, men helt tyst när alarmet skulle dra igång. Paniken spred sig. Vad gör jag nu? Hade tidigare inte lyckats hitta nån gammal telefons laddare, dumt nog. Radion i sig funkade inte heller så nu var också detta totalt kört. Sambo bortrest fortfarande, så nu var jag alarmlös. Skulle jag behöva vara vaken hela dygnet? Fan då. Till slut kom jag på det. Min digitalklocka. Den kunde man ju alarma. Efter test funkade detta bra och när jag sen upptäckte kombinationen med att googla fram ett alarm på internet kunde jag andas ut. Då var klockan 3. Sömnen landade på knappa två timmar till slut. En hel jävla dag i Halmstad på det med stress-uppgift. Kommer hem halv fem, bums i säng och uppgång halv elva för att klara av en hel natt. Jag är så, ursäkta språket, fucked up nu. Som Grive sa: "Vad är klockan?"

Snabb uppdatering av läget

Det är mycket nu. Väldigt mycket. Det blev sjukt myckelt, helt enkelt. Rätt i ansiktet, mer eller mindre, kastades en Legolas-uppgift med tillhörande PowerPoint i grupp på 20 minuter igår eftermiddag som imorgon bitti (tidigt!) skall vara klar. Då jag bokat upp mig på heltidskvällspass idag samt en skrivbords-flytt och tömning av garderob på Hisingen förmiddag finns det ingen lucka. Ingen alls. Jag måste upp imorgon klockan 6. Därför finns luckan mellan halv 1 och 6 i natt. Då hade jag egentligen tänkt sova. Men det får jag göra i helgen istället.

Givetvis går det att kombinera studier och jobb, men det är ju inte optimalt, långt därifrån.

Nu måste jag fortsätta gräva ned mig. Något mer spännande och aktuellt debatt-inlägg hoppas jag kunna få iväg denna vecka. Är glad att jag ens kunde blogga idag. Igår var också en hetsig dag, för övrigt. Har inte så många såna längre, därav allt gnäll.

En helg i Borås är också en helg

Inleder med att meddela att jag nu sitter med min nya dator i knäet. En liten liten liiiiten netbook från Asus. Hittills fetnöjd. Så här är det nog för mig, pc före Apple. Trots min iPhone.
Om jag tänker tillbaka på helgen så upptäcker jag en sak på mitt minspel. Jag ler. Åter igen var vi på Grand Hotel i Borås för att göra regelprov, lära oss årets nyheter, upprepa kunskaper, upprepa regler, äta god mat, lyssna på bra instruktörer, umgås med goda vänner och kollegor och, framför allt kanske, leva fan på lördag kväll. Traditionen är stark. Jag och Jimmy hamnade på X&Y (du hittar inte ett sånt fett ställe i Göteborg, faktiskt) och där var det dans och öl to the bitter end. Skillnaden från ifjol var att ragg avstods. Så klart. Men det var tamejfan lika kul i år. Jag gillar domarkurserna. De är lyckade och man har förbaskat trevligt. Alltid ett nöje, som jag brukar säga.
Perfektion i bilden när vårt kursschema redovisas.
Jimmy, Orre och undertecknad avstod vattenaktivitet.
Alltid ett nölje att träffa dessa herrar.


Ser ni vilken kung Jimmy är? Ofattbart var jag befinner mig vid detta tillfälle.
(Bild från Nattstad.se)


Där så. Om än i bakgrunden så gjordes storstilad comeback på vimmel.
I Borås dessutom. (Bild från Nattstad.se)
Klockan 24 gör blogg.se systemunderhåll. På tiden, om något. Slipper kanske dessa jävla mellanrums-streck då?
Som jag sagt det tidigare, man ÄR INTE 18 längre och det var kännbart när man tolv öl senare skulle upp på fortsatt utbildande. Jag klarar det bra, men är ju inte den där speedkulan söndag morgon direkt.
Måndag, vaknar upp på Hisingen hos föräldrar (också det alltid lika trevligt, de är fantastiska mina päron) rusch till jobb, hem, plugga projektledning i fem timmar (!) och vara helt utmattad, fona med sambo som är på tok för många mil ifrån mig, nu blogga. Snart sova. Jag är ju inte 18 längre, om det nu inte har framgått.
Imorgon "mördardag" i Halmstad med fullspäckat schema, sen poolas bil och skeppning till Jonsered för ännu en februariträning. Men jag gillar ju de här dagarna, jag gör ju det.

Därför väljer jag På Spåret

Det kryllar av tankar, funderingar och iakttagelser i min vardag. Samtliga tillfällen tänker jag: "Det här ska jag blogga om, då kanske folk börjar läsa mer". Men lik förbannat har jag glömt det lika fort som jag sprungit till datorn. Ajdå.
Fredag är lika med myskvällar framför tv:n och delikat middag som sambo har tillagat. Det fanns en tid då Let's Dance var givet, sen fanns det en period en jobbig "krock" om vad man ska välja av På Spåret och Let's Dance. Idag 2011 är valet självklart, åter igen. Men nu föredrar jag På Spåret. Jag fullkomligt älskar Fredrik Lindström och hans gubb-skrockande och torra humor. Han är briljant. Fullkomligt. Luuk är också bra och jargongen i studion smittar av sig så där genuint till sofforna, på det där viset som bara Sveriges Television lyckas med. Dessutom känns det bra i mage och själ att lära sig någonting på fredag kvällar om intressanta geografiska ting.
Fredrik Lindström och Kristian Luuk.
Idag tog jag till slut mod till mig. Jag har köpt en dator! Via nätet. Nu väntar jag bara på leveransen nästa vecka. Datorn skall i första hand integreras tillsammans med skrivbord i kontoret. Det om något är starten på en stundande framtid. Att köpa en dator är lite som att köpa en begagnad bil för mig, vet aldrig vad man får. Dessutom en viktig investering. Och dyr för undertecknad. Men det blir bra. Ingen överdriven flashig dator blev det men trots allt en funktionell. Det kryper på lite spänning...
Imorgon stundar en skön repris. För ett år sedan var det i Borås jag träffade min nuvarande sambo efter en blöt utekväll på X&Y. Nämnda nattklubb blir det detta år också. Men först och främst gäller det att hålla fokus och klara regelprov. Det är likväl starten på en ny säsong. 2011 stundar än mer. Imorgon åker jag. 7:45 går skjutsen.

Lite spridda tankar

Min studiedisciplin finns ju knappt men jag har ändå lyckats få mycket överstökat idag. Stor, dock ej hårdhänt, klapp på huvudet till mig.
Dricker folköl ikväll. Jag tar verkligen vara på det här "arbetsfria" året med studier. Jag jobbar, visst, men det styrs av mig och mycket jobb inom skolan räknar jag till studier. Trots att det är tecken på en begynnande framtid. Men jag har det så bra och vet att snart kommer livet inte vara så rofyllt.
Var ett klick från att beställa ny dator idag. Ändå gjorde jag det inte. Det handlar om mod, som jag sagt, och ingenting annat. Lite halvskraj kring e-handel. Å andra sidan är det så bekvämt jämfört med att ge sig ut till riktig butik.. Igår beställde Jackie för övrigt dammsugarpåsar på nätet. Galen värld vi lever i.
En reflektion från dagens frukost: Även om jag spolar iskallt vatten på äggen i typ två minuter efter att de precis blivit kokta är de fortfarande skållheta när det är dags för servering. Varför? Skärpning!
Uppgift till mina läsare: Kan ni hitta en enda smiley i denna blogg, så får ni en Volvo 740 av mig.
I övermorgon startar en hel jävla helg med hotellboende och konferens i Borås. Regler, fysisk aktivitet och öl är det som väntar. Men framför allt lyssnande på instruktörernas föreläsningar. Vi ska på egen hand testa våra regelkunskaper via denna länk.
Ska försöka få fart på bloggen igen. Jag kämpar lite i motvind nu, kan jag känna.

Idag är det ett faktum

Har fått fin respons från spridda själar för mitt senaste inlägg. Det är ju väldigt tabu för killar och män att visa känslor så. Men det skiter jag i. Fan, det är 2011. Väx upp, i så fall. Nej, nu ska jag inte rasa på...ingen alls. Nej, dumt.

Ynka fem gubbar kom till träningen igår kväll och det gjorde mig lite irriterad. Åker 4 mil fram och tillbaka och betalar bil utan att vi genomförde en träning. Flera hörde av sig på hemsidan, fast vissa gjorde det inte och det kändes respektlöst. Att inte kunna träna är ju inte hela världen, herregud, men att så många inte dök upp utan att meddela måste jag ändå beklaga mig över. Speciellt för mig som inte bor i bygden. Planen var bra, dessutom. Trist. Vi tar, åter igen, nya tag.

Fortfarande svårt att släppa Torres övergång till Chelsea. Mackan, vars kontakter är i en klass för sig, kommer med skön inside-info om övergången. Frågan jag ställer mig då, varför går man inte ut med sån harmlös information? Att han vill vinna Champions (ofattbart klubbval i så fall). Liverpool (staden som jag trots allt har ett visst hjärta för) får dock in två riktigt bra anfallare som jag diggar. Caroll och Suarez har båda imponerat på mig. Mitt lag United värvade inget men känns rätt starka ändå. Särskilt om allas vår Wayne kommer igång.



Igår var det föreläsningar i Halmstad. Dessutom är det nu klart att jag, tillsammans med programrektor, ska vara Entreprenörprogrammets ansikte utåt på Öppet Hus i mars. Det ska bli kul. Stå i en monter och sälja in vårt program. På en högskola! Mäktigt. En heldag där jag även får cash för besväret. Tack och bock.

Idag vräks en pizza ner, effektiva studier genomföras och en löprunda för att kompensera för föregående åtaganden fixas. Vi är i februari och tar nya tag. Som sagt, vi gör ju det.

RSS 2.0