Allsvenskan 2012

Imorgon börjar allsvenskan i fotboll. Som brukligt är kommer ett tips, håll till godo och kom gärna med synpunkter!


1. Malmö FF
2. Helsingborgs IF
3. IF Elfsborg
4. AIK
5. BK Häcken
6. IFK Göteborg
7. Gais
8. Djurgårdens IF
9. Kalmar FF
10. IFK Norrköping
11. Örebro SK
12. Gefle IF
13. Mjällby AIF
14. Syrianska FC
15. GIF Sundsvall
16. Åtvidaberg FF


Varför sätter ingen ner foten?

                                 

Sitter här och funderar idag. Med ett massivt jobbtryck på kontoret får jag ändå lite tid för reflektion. Jag ska nu kasta mig in i diskussionen som är gammal, men på intet sätt förlegad. Tanken väcktes igår efter diskussion med mitt favoritpar Hannah och Robin. Det här med särskrivning och stavning. Och Facebook har på alla sätt gjort frågan aktuell.

Att man dag och in och dag ut förbannas över folk som inte kan skriva eller stava är ju klassiskt bland oss språkfascister. Och personligen gillar jag det kinesiska tänket; censurera de som inte kan skriva ordentligt. Alternativt hitta en kreativ lösning med något slags språkfilter på fejan. Särskrivning går verkligen över mitt förstånd, men jag får bara inse att skrivteknik och kommunikation via text är för vissa som geometri var för mig i skolan. Alla har lätt för olika saker. Visst. Men jag håller igen inom sånt jag inte kan. Bara en tanke.

Att folk har stavningsproblem och särskrivningsproblem (som man lätt kan googla fram för att undvika! Jisses!) är irriterande nog. Det värsta är ändå att INGEN sätter ner foten och reagerar och kommenterar statusar som är åt helvete. Är vi alla så obildade att vi låter avarterna hållas? Idag skrev en gammal kollega till mig, och en tjej som är ytterst klok och nog råkade skriva fel, en status som berörde "polisens syrener". Detta anmärkte jag direkt på, då det också blir ett rent faktafel. Polisens blommor, ingen respons på mitt hugg. Folk skriver andra grejer och fokuserar på sakfrågan i statusen, vilket ju är befängt. Det var en som skulle "damsuga" en gång och där högg jag så klart. Men ingen annan anmärkte. Inte en käft! Eller, den senaste, en facebookvän som är "hög gravid" enligt sig själv. Och där vet jag inte, vet du att du är höggravid borde du ju efter ett antal månader ta reda på stavning och inte särskriva skiten. 

Må så vara att det är svårt med stavning och särskrivning. Men var är mina allierade? Anmärk, säg till, hugg! Jag vet att ni finns där och all hjälp behövs för att bli av med detta enfaldiga dårskap.


Vansinnig tidsomställning

Då var det dags. Igen. Känns som det sker oftare än en gång på år. Men det är så det KÄNNS. Jävla skillnad.
Naturligtvis snackar jag om sommartid. Är inte ens tvåa på bollen och åsikten må vara urvattnad, men likväl. Vem har kommit på dårskapet? Jo, denna människa (man, så klart) heter George Vernon Hudson och han tyckte detta var en kalasidé 1895. Först 1980 antog vi det i Sverige. Jag har läst på, förstår ni.

Dessutom tror folk att det är sommar, tack vare detta. Härjar ni om att det är vinter när vi ställer om klockorna till vintertid också?

Varför det finns vet jag inte. Att helt i onödan jetlagga sig själv för att dygnet ska förskjutas är ju helt sjukt egentligen. Allt handlar om det mentala, det är rent fusk att påstå att klockan nu är drygt halv åtta. Den är ju halv sju bara. "Ljusare kvällar", ja. Vet jag väl. Det blir det även om vi struntar i att mixtra med klockan två gånger om året. Tänk om vi alltid hade det så. Att en gång om året betala 100 kronor mer för en köttbit på restaurang för det är "sommarpris". Sen vintertid, då går vi back 100 kronor igen. Eller om vi en gång om året bestämmer att 6 juni blir 7 juni. För att den 5 februari ställa tillbaka till 4 februari.

Några länder förstår grejen, och är inte med på detta påfund. Japan, bland annat.

Fullkomlig idioti. Det skapar bara missförstånd, jetlag och missöden. Kan någon över huvud taget förklara för mig vitsen med sommartid är ni hjärtligt välkommen att återkomma. Jag vet nog vad ni tänker säga (mer solljus på ledig tid, blabla) men det ska till ett jädra gott argument för att övertyga mig. Vi säger så, så länge.

Det där sommarpirret

Ljuset är påtagligt, solen skiner, våren spirar, bara ben på Glenn Hysén, shorts, kortärmat, uteserveringar, nynnande på Gyllene Tider, öl i park, ösregn, allsvensk premiär, rumlande, hånglande, festival, balkong, absurt många rökpauser, öl på lunchen, leenden, blekfeta svennar, semester, midsommar, god mat, kyckling och potatissallad, kräftskiva, grillkvällar, bekymmersfri vardag, solbrillor, matkoma, baden baden, Varberg, Öland, Skärgår'n, svettlukt, vakna av solglimt i sovrum, mer fotboll, bada, umgås, älska.

Vem sa att sommaren snart inte är här? Dårar. DÅRAR!

Det är fortfarande vinter

För mig har absolut inte våren kommit. Det är 20 mars och bakslagens tid är inte förbi. Folk får för sig att nu är det gött väder, våren har kommit, vi sitter på uteserveringar och äter glass i solsken. FEL! Jag är också inlurad i den felaktiga illusionen (hur nu en illusion kan vara korrekt, jaja men ni hajar) och för mig går vi endast mot ljusare tider någon gång i mitten av april. I samband med seriepremiären eller påsk. Däromkring. Men inte nu. Vi har en lång väg att vandra. Det är bitande kyla i Göteborg och ryssvindar utan dess like. Dags för samtliga att komma ner på jorden.

Därför fortsätter jag med det jag gjort under hela vinterhalvåret, drömmer mig bort. Om en sommar som stundar.
9 juni hade jag tänkt åka till Spanien till syster och blivande systerson. Det är liksom på sin plats. Får jag komma då, Emma? Jag tar med mig Jackie. Det passar så bra, nämligen. Fotbolls-EM i Ukraina verkar det inte bli för undertecknad, för lite speltid säger Hamrén, och direkt efter Spanien ett par dagar är det Summerburst. Feting houseparty med det tyngsta inom House 15-16 juni. Nästan på dagen ett år efter att jag på samma arena (Stockholms Stadion) skuttade hejdlöst till Foo Fighters. Men så slår det mig, att på min semester, i juni månad, är det också kallt. Juni är en pissmånad med kalla vindar utan värme. juni är ju svinigt kallt, sommaren som vi alla drömmer om existerar ju knappt mer än några dagar. Vi glömmer lätt det, därför uppmanas samtliga att njuta av varenda liten solglimt som dyker upp i år. För tro mig, det blir inte många. Det är ju först kring augusti/september som rättvisan stegar fram. Men då, DÅ!, jobbar jag säkert för fullt.

Tack för det, liksom.

Helg i Skåne

Sitter på jobbet och gör en fuling. Men det kan vara lite skitsamma. En helg inte alls som alla andra. Totalt olik, till och med. Direkt efter jobb, ta en smörgås sen åka tåg (lyssna på P3-dokumentär som brukligt är) och vara nostalgisk. Jag ska till Båstad denna helg. Båstad, i mars månad. Dåre, tänker ni. Logiskt, säger jag. Lite halvspontan tanke att hälsa på min goda vän Mackan och damen Antonia i deras radhusnäste i sommarschtekparadiset. Norra Skåne, här kommer jag.

Västtrafik får för övrigt Dagens Idiot: 30 minuter sen imorse när jag behövde komma in tidigare till jobbet. Alltid denna tajming. Problem vid Korsvägen, vilket känns ologiskt med tanke på att jag bor innan Korsvägen. Vem kan bota Västtrafiks problem? Doktor Åsa med sambo? Nåja, till jobbet kom jag och om bara gamla älskade Öresundståg (Halmstadmemories) gör jobbet så tillbringas denna helg i Båstad. Inte Bålsta. Båstad.

Så, kram på er. Trevlig helg!

Lite tankar kring Reinfeldts




"Rykten har florerat en tid". Jo, visst. Den hör man ju alltid. Så här då: Filippa och Fredrik separerar ju. Och är det något i den här typen av privatliv som är intressant är det väl att statsministern kommer att skilja sig. Igen. Inte "igen" för Fredrik, men att vara statsminister och gift verkar inte fungera.

Herregud, jag har inte haft långa förhållanden tidigare, långt därifrån, men jag vet hur svårt jag hade att koncentrera mig i skolan, på fotbollen, livet i övrigt så fort jag dumpat eller dumpats. Det är känsligt sånt där och separationerna av alla dess slag är tunga. Nu har Fredrik Reinfeldt varit gift i 20 år. Tjugo år! Och ska skilja sig. Hur ska han kunna koncentrera sig? Hur ska det gå att leda landet? Tänk om han tappar fokus och skärpa och helt plötsligt har vi ett världskrig på vårt samvete. Jag bekymrar mig när Sveriges ledare, landsfader, går igenom en personlig kris (som det ju måste vara, även för iskalla och empatilösa Fredrik) samtidigt som han ska leda landet.

Så här Fredrik: Red upp ditt liv, låt Borg ta över ett par månader och kom sen tillbaka när du är redo. Vi kan inte ha en statsminister i ditt skick.


I övrigt: Hela Sverige jublar åt att de är singlar. Mest killarna, som tror, hoppas, önskar att just DOM blir först ut att få dejta Filippa. Hade jag varit singel hade jag också hoppats på något patetiskt jävla vis. Tack gode gud för att jag har mitt på det torra, så att säga.


Man blir ju rasande på såna som Ulf!

Nej, jag tyckte inte skämtet var bra. Ja, jag är ironisk i klippet. Men Ulf Buller, han representerar något jag föraktar. Skämt utan poäng. Kan någon vara så snäll att förklara skämtet? Personligen hatar jag samtliga "Dagens skratt" i GT. Poänglösa skämtens ansikte. Jag föraktar samtliga som skriver dessa. Är GT ironiska rentav? Nej så här säger jag till det bevisas; Ulf Buller, du kan dra åt helvete!

Spåren av en god ambition

Jag älskar Jackie. Så klart. Hon är ju min kärlek. Efter succén från filmen föregående inlägg rider hon på en framgångsvåg. Filmbolag vill skriva miljonkontrakt, modellerbjudanden haglar. Men Jackie trivs bra i trean i Johanneberg. Och att jobba i bingohall. Så hon avböjde.
Ett annat tecken på hennes jordnära sida är de två mysterier jag upptäckte ikväll när jag kom hem från jobbet:
Först upptäckte jag att fjärrkontrollen
var på köksbordet. Köksbordet! Dåre.
Dessutom bredvid en sån där lila vattensprut.
På golvet, i skarven vardagsrum/hall, står en burk bacardi razz och
en päroncider och hänger. Vad dessa gör där, är oförklarligt. Varför?
Frågorna består som obesvarade och burken med bacardi och flaskan med päroncider
vågar jag inte flytta på. Då kan det bli ett jädra liv, är jag rädd.
Skulle inte ni alla vilja byta sambo med mig, en dag?

RSS 2.0