Här är hjältarna!



Bilden är direkt coppad från Facebook och jag äger inte bilden på något sätt. Hur som haver, så här ser de ut. Lirarna som nästa år spelar i Division 5.

Bryter en svit

Jag har skrivit minst ett inlägg om dagen under knappt en månads tid. Igår hann jag inte slänga iväg något inlägg tyvärr. Kollade fotboll, hem för att äta pytt, döma fotboll, hem och byta om illa kvickt, dra till Vasastan och sen hem framåt småtimmarna. Inget blogginlägg igår därmed. Och en bruten svit.

På två säsonger har Bokedalen, laget som jag tränat med i år, gått upp från Division 7 till Division 5. Detta säkrades igår efter en stabil 2-0-seger på FC Fiskebäck som egentligen aldrig var något hot, i kvalet. Klivet upp vittnar om kvalité och jag tror nog jag aldrig spelat med ett bättre lag på seniornivå. Nu fick jag dessvärre inte vara så delaktig, av olika skäl (framförallt konkurrensen) men det har varit ett ok år ändå med stor framgång i slutändan. Hur som haver: Grattis BIF och lycka till nästa år i femman! Jag är inte med då, inte som målvakt i alla fall. Det talades tydligen igår om en eventuell ledarroll för mig. Vilket känns intressant, naturligtvis. Återstår att se hur det blir med den saken.


Ingen lagfest för mig igår, tyvärr. Redan planerad födelsedagsfest för Vic, Rob och mig på Vasastan. Skall vara brutalt ärlig nu. Det var längesen jag var så påverkad av alkohol som igår. En förlängd festnatt nu när vi gått över till vintertid var ett skäl. En kanonad av shots, drinkar, öl och champagne ett annat. Dessutom hände två historiska grejer:

1) Jag blev bjuden på en öl i baren på Excet, av en random kvinna som tyckte jag verkade gullig. Bortsett från den uppenbart vita lögnen blev jag paff. Naturligtvis roligt och jag tackade artigt!

2) En (manlig!) bartender bjöd mig på en vaniljshot. För att han missuppfattade min beställning lite grann. Inte alls farligt mycket men shit vilken spelkänsla och vänlighet. Jag säger som jag sa till honom: Tänk om fler var så här bra på sitt jobb. Kundbemötande från sin bästa sida.

Har nu varit tillsammans med den bästa i ett halvår och en dag. Jag älskar dig Jaqueline! Min kvinna. Min sambo. Min kärlek. Bäst är du. Och det senaste halvåret har varit det bästa.

Nu ska jag gräva ner mig i lite jobb. På återhörande!

 

 


Don't call my name

Vi kan säga så här. Det var inte sista gången jag tentade i Teknisk Ekonomi. Tyvärr. Sjukt tungt nu och jag kan inte slappna av på ett jädra tag än. Inte meningen heller, förvisso. Men ni förstår varthän det har barkat.

Jobb nu. Känns mer motiverande än studier för tillfället, av förklarliga skäl. Men jag gick ju upp snortidigt imorse och det kombinerat med att jag hamnade i säng först vid 23-tiden och jag somnade desto senare. Fråga bara min sambo vilket pain in the ass jag var under natten. Lirade med bollarna och så. Alltså, inte de bollarna utan...jaja skitsamma.

Imorgon: Kolla Bif, döma match (kallt!), äta restaurang och umgås. Jag älskar umgänge. På onsdag ska jag bowla också. Bara en sån sak.

Dags att sörja, och jobba vidare.
Så. Nu får det räcka.

Hur ligger det till?

Det man inte har lärt sig nu, kommer man aldrig att lära sig. Så ligger det till för undertecknad. Och jag pratar om det i stort sett enda som tar upp min tankeverksamhet: Tenta. Så äckligt trött på det ordet. Imorgon är det dags igen. För ännu en tenta. Och efter det så får det vara bra. Åtminstone för ett litet litet tag.

Nu hänger jag inte med. Blev bjuden på ett par Halloween-fester nästa helg, det vill säga första helgen i november. Dessutom har jag och Jackie funderat på att ha en fest här, men den blir inte av. Det jag reagerar på nu är all Halloween-hysteri kring kommande helg. Allt från studenter till krogar som tjötar om detta. Googlat lite och det verkar som det är Halloween i helgen. Men fan heller, jag hävdar bestämt att Halloween är första helgen i november. Hitta inte på en massa annat. Men okej, jag är öppen för kompromiss. (Allhelgona är i alla fall i nov!)

Imorgon: Tenta hela morgonen och jobb (hoppar in i "kris") hela kvällen. Upp klockan 5, i säng runt 1. Lång dag i antågande. Bloggen återkommer säkert däremellan. Var så säker.

Räknar ner

På lördag är det en speciell dag. Dels gör jag min sista match som domare i år, Bokedalen spelar avgörande kval, jag och min käresta har varit ett par i 6 månader, vi har födelsedagsmiddag i min ära till 1/3 och dessutom är det då endast två månader kvar till resan med stort R. Liverpool. Om jag är rätt införstådd är biljetter till en Premier League-fight i full gång. Jag har tajt med pengar, men det ska gå. Och jag ser fram mot denna resa. Big fucking time.

Kommande helger kan jag vara fullständigt otillgänglig. Satt upp mig på åtskilliga helgpass på gamla jobbet och mest kvällar. Behöver extrapengar nu när fotbollssäsongen är slut och CSN-pengarna blir mindre i december. Det ska bli riktigt skoj med jobb igen, tro det eller ej. På söndag är första passet. Lägst i hierarkin, igen. Men det känns inspirerande. Jag sitter faktiskt på kontoret i skrivande stund.

Har ni alltid funderat på nån som bör ta tag i det? Klicka på länken till vänster: "Marcus Pettersson". God, behöver jag säga mer?

Tenta på fredag. Har jag pluggat? Ja, faktiskt, och hoppas att allt går bra. Men jag ligger nog på gränsen för tillfället. Därför blir det spurt imorgon. Sen, från november, börjat ett nytt liv. Innebandy, badminton, roliga kurser i skolan och lite lite jobb på det. The vind is vänding! Och ikväll mitt i den allsvenska guldstriden när Häcken tar emot Malmö på Rambergsvallen. Jag är där. Är du?

Jävla brandvarnare

Efter fem timmars dubbeltenta igår tyckte jag mig förtjäna en rejäl sovmorgon imorse. Det tog jag. Några timmars ekonomi-plugg på det och sedermera se när Bokedalen dessvärre förlorar i kvalmatchen mot Älvängen, 1-2. Tack och lov har vi det i egna händer. Seger med 2 mål på lördag, så är det klart.

När jag kom hem frusen ikväll var det som att komma till ett annat hem. Totalt nydesignat och fräscht. Näsströmarna hade varit på IKEA och fixat grejer. Evigt tacksam för det. Väldigt fint hem man har nu.

Fuck! Jävla brandvarnaren har fått spel. Jackie missade att ha dörren stängd under korvstekandet och nu håller den på att tjuta. Har ni hört en brandvarnare nån gång? Jävlar. Den håller aldrig tyst. Och vi får aldrig tyst på den. Testat allt! Detta har skett tidigare, men då har den slutat efter typ en minut. Men ikväll håller den på om och om och om igen. Snart får vi börja prata med STORA bokstäver till mig, så jag klarar det sociala spelet. Hur blev det så här?

Så gick tentan!

Live från Halmstad. Blev klar med tentan precis. Det vill säga när tentatiden gick ut. Eller klar och klar, dessvärre blev sista frågan lidande av att jag led av tidspress. Hann helt enkelt inte med den fullt ut. Nu är jag i projektrummet för att ta det lugnt och låta tentan smälta. Kombinerat med att tåget inte går förrän klockan åtta. Grr.
Hur tentan gick då? Nej, den gick sådär. Har jag ruggigt flyt och svaren godkänns med mina motiveringar är jag godkänd men är så inte fallet faller jag. Dock med flaggan i topp. En sak är säker, omtentan klarar jag! Promise.

Att Gunner, Sella och Skägget blev klara så snabbt var imponerande. Och Hobbyblatten dök ju inte ens upp. Weird.

Jag var ju som sagt inte anmäld till tentan och fick därmed komma in 20 minuter efter de anmälda. Vi var ett rätt stort gäng som inte var anmälda visade det sig. Jag var nummer 5 på kölistan, trots att jag var på plats en hel timme före. Vi satt utanför och fick blicka in medan övriga satt i tentamens förlovade land och kunde börja sina skrivningar. När till slut mitt och Gunners namn lästes upp var det dags. Men det var sjukt dåliga förberedelser. Får skylla på det om det går snett.

Snart workoholic igen? Skall börja jobba och ta lite "bekväma" pass på mitt gamla jobb. Kväll, natt och dagpass som inte är hela. Precis lagom. Vill inte in i dagsruschen mer. Och om jag väl ska det, då är det till 50% eller på mina villkor. Sån är jag. Bortskämd? Nåja.

Idag är det ett år sen. Sjukt! Det var en tid att minnas och man blir väldigt nostalgisk. Visst hade vi det bra?
Erin, Manning, Claire, Fabi, Kristina, Mads & Cornelia och Pieter. Bland många fler. Men framför allt jag och Sofia på luff genom centraleuropa. Ett jävla år sen. Gush vad tiden går.

Nu räcker det! Hem och äta Jackies ljuvliga mat snart. Saknar henne nåt djävulskt nu.

Tenta-ångest

Många kallar mig för Ångestmannen. Med all rätt, emellanåt. Nu är ett sånt tillfälle. Har ägnat stora delar (faktiskt) av dagen till att läsa Immaterial- och Avtalsrätt. Blir inte klok. För mig är allt en enda röra av pappersbuntar där jag inte har någon kontroll. Vill nog ändå påstå att jag kan allt det grundläggande i de olika delarna, men tveksam till om det räcker. Enligt min kalkyl ligger jag på 62% just nu. 60 är godkänt. Allt annat än trygg marginal med andra ord. Jag siktar på att få en 3:a, dvs motsvarande G enligt gamla betygsystemet. Fast vi får se.

Träna eller inte träna ikväll? Typ en timme kvar och jag har ännu inte bestämt mig. Bör plugga lite till men vet inte om jag kommer göra det ändå. Äsch, tränar lite och pluggar vidare ikväll. Får tro det. Tentan börjar först klockan 14 imorgon. Heeeela morgonen på mig att plugga då också. Herregud, råplugget kommer aldrig upphöra.

Drömde om ekonomitentan (som är på fredag) häromnatten. DÄR snackar vi ångest. Vi satt i ett trångt litet grupprum, det var märkligt nog bara Jesus, Nogood och Hobbyblatten. De var klara på en kvart kanske medan jag satt till och med timme 4 och kämpade med uppgift 3. Vad fan är nyemission? Tentavakt var min gamla tyskalärare på högstadiet Dan Käck. Dessutom var det helt mörkt så jag såg inte vad jag skrev riktigt. Ett asgarv hördes från korridoren om hur kass jag var också. Låt detta inte bli sanning. Usch.

Beslutet är taget. Snart åker jag till Jonsered för min sista träning med Bokedalen.

Guess what

Mitt i allt deprimerande helgpluggande tar jag här en paus för att skriva av mig. Två dagar till Tenta 1! Äckligt nära. Ändå är det Tenta 2 (på fredag) som jag pluggar till nu. Den känns på förhand som betydligt tyngre.

Vad ska jag äta idag? Jackie är bortrest i helgen och maten står inte på bordet. Aj aj. Kommer väl hamna i nåt nudelträsk igen. Men det är ju lördag. Då borde jag lyxa till det. Nesh, det har jag inte råd med. Ikväll kommer Robin och förhoppningsvis Vic för att planera den middag vi ska ha nästa helg för våra födelsedagar. Då blir det en öl. Eller två. Kanske tolv. Man vet ju liksom aldrig. Men bör nog hålla mig på banan till kommande vecka.

För övrigt är jag en lycklig man den 2:e november!

2-1! Hoppet om Division 5 lever!

Jag är inte heller någon robot. Men jag är ensam. Idag.

Än är det inte slut

Fick igår ett snabbt meddelande på Fejan av min domarcoach att kolla min lista på domaruppdrag. Lite misstänksam blev jag naturligtvis då jag tvättat mina domartröjor och läckert hängt upp de fyra färgerna på galgar i garderoben, för att säsongen är över.

Men inte då. Den 30:e oktober, dagen då min födelsedag firas och BIF går upp i femman, skall jag döma en kvalmatch till division 6 på Heden klockan 16:00. Som assisterande! Två division 7-lag får alltså assisterande domare i sitt kval, as well. Måste kännas lyxigt. Hur som haver, säsongen kommer stanna på 60 uppdrag och inte 59. Jämnare och finare. Och mer cash i kistan. Det kan vi ju inte bortse ifrån.

Stannar hemma från Halmstad idag. Plugga (och blogga) prioriteras under dagen. Och ikväll, då är det dags för kval. Sista krafttagen för att nå division 5! Med risk att låta tjatig. Heden 3. 19:00.

Detta är mina kollegor idag

Sitter kvar i skolan efter en övningstentagenomgång plus lite immaterialrätt där vi nu i en grupp om 7 ska få fram en vettig produkt. De sju förstnämnda (inklusive jag) nedan är de som utgör gruppen.

Jag har en hur skön klass som helst. Vi är ganska likasinnade med starka viljor. Tror jag. Vet fan inte egentligen. Men humor, det har de flesta. Jag ska alltså namedropa alla klassmedlemmar nu. Alla har de ett ganska logiskt alias.

* Journalisten
* Pretty Boy
* Nogood
* Casanova
* Brädan
* Thai
* Jesus
* Högis
* Mamman
* Trebarnsmamman
* Sella
* The gunner
* Skägget
* Powerforwards vän
* Hobbyblatten
* Clockmaster


- Där har ni min klass. Inte alls många som vet om deras respektive smeknamn, men fantasin är hög. På topp. Som alltid. Och, jag hoppas alla fattar ironin i detta och inte tar illa vid sig. För det är allt annat än meningen. Men, håll till godo!

Så jävla onödigt

Jag innehar ett månadskort där jag kan åka dygnet runt med länstrafiken i hela Halland och Göteborg. Kortet kostar 1390 kr. Med andra ord åker jag tåg när jag tar mig till skolan i Halmstad. Det garanterar ingen sittplats på Öresundstågen vilket jag i inledningen oroade mig för. Inga problem har det visat sig då jag aldrig sett någon (möjligtvis någon enstaka) som har bokat sittplats. De kan vara reserverade, sägs det, men är det aldrig.

Men idag skedde det. Jag har precis kommit in i min goa tågsömn som jag numer alltid får när det i Varberg dröser in ett stort gäng som ser ruggigt orutinerade ut. Visst fan hade dessa cirka 15 personer platsbiljetter. Vem i helskotta bokar platsbiljetter för typ 40 minuters tågresa mellan Varberg och Göteborg? De här gjorde det. Ett abrupt uppvaknande för mig men jag fick helt enkelt lyfta på min röv då någon dam i 30-årsåldern bestämt hade plats 101. Jag vet, jag är verkligen en bitter pendlare men så här: Du bokar ALDRIG platsbiljett på dessa tåg. Det finns ALLTID plats. Så djävulens onödigt.
Har gillat Wiland länge. Läge nu, när jag sett höjdpunkter från kvällens Champions League, att han petar Isaksson som jag inte alls vet vad han sysslar med nuförtiden.

Tränade ikväll, gick stabilt men min vad brast. Tror jag. Gör sjukt ont nu. Men vem är jag att gnälla? Hur som helst, kom till Heden fredag kväll för att stötta BIF när Division 5-plats jagas.

Två tentor nästa vecka och plugg upp över mina öron. Jag kämpar på. Framtiden är ljus. Tror fan det.

Lite korta tankar

Hemma. Trött. Går man upp vid 6 så är man det. Punkt. Jag kan hur som helst meddela att denna dag överträffar gårdagen med hästlängder. Framsteg utan dess like vad gäller skola och framtida tentaplugg. Nöjd.

Vem behöver Rooney när en pånyttfödd Berbatov finns? Hoppas bara United tar fett med betalt. Så mycket det bara går.

Sjukt irriterande att man "tvingas" se Arsenal-Shaktar på TV fucking 10 samtidigt som Real Madrid-Milan går i annan sketkanal.

Är det inte väldigt konstigt att Coops alla hårvax-sorter är slut?

Jag och Jackie har båda i knappt två veckor haft den där trailer-låten på TV4 till programmet där låten går "Det blir bättre om vi är tillsammans, så mycket bättre...". Herre min gud.

Avspark i TV fucking 10 nu.

Sambo somnar snart i soffan. Jag funderar på att gå och lägga mig tidigt, men nej. Det blir nog inte så. Lång dag imorgon. Och träning. På fredag börjar kvalet. Också det nåt att tänka på.

Vilken jävla pissdag

Måndagen 18:e oktober 2010 kommer gå till en av de sämsta detta år. Eller mer eller mindre hela senaste dygnet. Vi tar det från början:

Söndag kväll, har sovit cirkus fyra timmar mitt på eftermiddagen/kvällen och mår fruktansvärt illa. Som jag skrev igår är det dessa jävla koskenkorva-shots från lördagen som spökar, misstänker jag. Jag försöker plugga men har svårt att fokusera, det blir att lira PES 6 och ligga och tänka på ingenting. Tilläggas skall att sambo inte är hemma när allt detta sker. Sen händer inte mycket, mer än att jag inte kan sova. Sitter vid datorn och dödar tid. Hade jag inte varit så illamående hade antagligen tagit mig en löprunda (jag vet, galet pigg var jag!) och när klockan passerat 00:45 kom jag att tänka på plugg igen. Och att man kanske skulle anmäla sig till de två tentor jag har vecka 43. "Anmälan stängd" står det på båda. Jag gnuggar ögonen i hopp om att jag såg fel. Men icke, jag är för sent ute! Jag mailar alla tänkbara människor i Högskolans administration och försöker meddela varför jag missade deadline. För övrigt en åt helvete deadline när det är över en vecka till tenta. Dessutom borde vi bli påminda. Jag vet, eget ansvar, men vi har under hösten blivit bortskämda med att alla lärare ständigt påminner oss om alla möjliga seminarier och föreläsningar "out of course". Men det kanske viktigaste, tentaanmälan, har endast nämnts en gång. När? Dag 1. Typ.

Det ska nog lösa sig i alla fall. Fler än jag hade gått bet märkte jag idag när jag kom till Hallands pärla. Men det blir alltså att dyka upp på tentadagen och "hoppas" att det finns plats. Min motivation dog en aning. Nu vill jag bara börja jobba och lägga ner plugget! Så det så.

Detta var emellertid inte allt denna piss-måndag. Dålig sömn och ett fortsatt illamående under måndagen (tentamissen hjälpte knappast) och dessutom en lögn från min iphone. Där är batteri-symbolen på full fräs när jag inleder dagen. Laddade den inte under natten, för det var sjukt mycket batteri när jag kikade igår kväll. Märkligt, tänkte jag men säger iphone att batteri är fullt är det väl fullt. Klockan 10:50 kliver jag på tåget i Mölndal. Då, då!, lägger telefonen av. Batteriet hade dött. Hur det gick från 100 till 0 på knappa sekunden vet jag inte. Men antagligen redovisade den felaktig info. Helvete. Plugg i Halmstad med min projektgrupp, som knappast gjorde framsteg, ända fram till kvällen. Hemma först halv åtta ikväll för att äntligen få pussa på min sambo. Men, vafan, då är hon inte hemma! Nehe nehe nehe? Hon kom dock hem nyss och ordningen var återställd.

Det som är positivt är att det endast kan bli bättre denna vecka, men jag tvivlar på det. Mitt liv är rätt dåligt nu. Även om vi bör sätta allt i perspektiv i denna värld.

Återkommer med goda nyheter, en dag. En dag.

Mr Hostel?

En liten iaktagelse så här på söndagkvällen. Förra veckan satt jag på spårvagn 4 mot Mölndal på väg hem från nånting som vanligt. Det är ett jäkla pendlande framåt tillbaka hela tiden. Men det var inte det jag skulle belysa. På denna färd på spårvagnen frågar två till synes välmående damer i 40-årsåldern mig var Göteborgs Vandrarhem ligger. Jag svarar "Gå av där jag går av, så skall jag visa er". Tänkte inte så mycket mer på det egentligen. Sen gick det några dagar och historien upprepar sig. Denna gång, samma spårvagn, men en man runt min ålder som ställer samma fråga. Misstänker skarpt att han var norrländsk. Två gånger på mindre än en vecka! Varför frågar dom mig? Ren slump, troligen. Men se på fasen. Idag när jag åkte från Kviberg där jag varit för att kolla fotboll i förmiddags kommer en lång svart man och frågar mig var Kvibergs Vandrarhem ligger. Hur kommer det sig att alla som väljer att bo på vandrarhem och har svårt att hitta i denna stad envisas med att fråga mig? Slump? Jag ser ut som en sån där som bott på alla vandrarhem i stan, med tanke på mitt skägg? Eller blir jag smyghyllad i förväg när det snart är exakt ett år sen jag var på tågluff genom Europa och horade runt bland diverse hostels på vår kontinent? Inte vet jag, men jag tycker storyn platsar på bloggen.
Blev faktiskt en väldigt trevlig kväll igår. Både mina länkar till vänster (Näsström & Pettersson) har mer utförliga beskrivningar av en udda kväll. Men när alkoholen eskalerar bland vissa så får det vissa konsekvenser. Några värre än de andra. Det var hursomhelst kul. Jag gav mig på koskenkorva, det skulle jag inte gjort. Sovit flertalet timmar på dagen idag och slösat bort värdefull tid, som kunde lagts på plugg. Nytt försök snart! Lär ju inte kunna sova ändå.

Är jag synsk, förresten? Gjorde ett litet snabbt inlägg imorse inför den viktiga matchen mot Götaholm. Vid minst en poäng skulle vi vara klara för kval. Det blev...2-2. Underläge 2-0 i halvtid samtidigt som Croatia och Bergum körde över respektive motstånd och nu började kampen för att nå kvittering. Hela hösten är ett enda stort mörker för klubben jag tillhört på pappret under säsongen och spelet har inte imponerat. På nåt märkligt vänster lyckas vi till slut nå 2-2 efter en stark upphämtning. Först kvittering av Bif:s kanske bästa spelare för dagen, Allen, och sedan lyckas Mackan få till årets (och livets?) lyckoträff från dryga 30 meter och med kvarten kvar sitter den hyfsat bra i målvaktens högra kryss. Sinnes. Men ack så rättvist. Unnar knappast Croatia en kvalplats. Tack för det!
Nu väntar ett kval som jag inte alls vet hur det går till. Dubbelmöte? Mini-serie? I alla fall, min säsong är ännu inte över. Och det känns riktigt bra.

Imorgon: Halmstad! Precis som hela veckan. Ta tag i aaaaallt, är det enda som gäller. Ensam hemma ikväll dessutom (min flickvän åkte till Borås åter igen, mot min vilja. Määäh. Men hon kommer säkert tillbaka.)

Ursäktar det långa inlägget men ibland kan det också behövas...

Idag tar vi sats mot femman!

Eller åtminstone ska den här moderna vänsterbacken och resten av laget fixa kvalplats.


Ikväll!

Trevlig helg so far. Igår inflyttningsfika hos Simon och hans kombos. Fantastiskt kul att en gammal barndomskompis numera bor i samma stad som jag gjort i dryga fem år.

Ikväll vankas fest. Allt annat än taggad. Jag och Jackie är bjudna hem till David i Stärtered och jag försöker fortfarande lista ut varför det är fest. Olof Lundhs födelsedag? Anniversary? Födelsedag för någon annan? Halloween? Nä, jag får fortsätta klura på det. Eller bara fråga när jag är på plats.
Vi har kaffebryggare numera! Gör vardagen lite enklare. En vardag som snart är åter och då är det plugg (nästan) 24/7 då de två första tentorna närmar sig. Jag vet, två stycken! Samma vecka dessutom. Nån som sa devil week? Devil ja, en gång i tiden stötte vi på en devil woman från Ryssland. Fast det var sitt lilla tag sen. Det var i samband med killer legs-tiden, och lite annat smågodis. Denna killen vet verkligen vad jag menar.

Nu borde jag ta tag i det, damen är redan dressed for success. Jag är inte det minsta taggad men får väl bli det på en gång. Usch, nu fick jag ont i magen också. Måste vara de där mint-pastillerna.

Tar på mig den

Vi kan ju på en gång bortse från mitt korta inlägg igår. Det blev en total överkörning. Inte överraskande om man egentligen tänker efter. Men just tänka efter, det gör jag sällan.

Låååång dag i Halmstad idag, kommer hem, mår illa/huvudvärk, kollar Bonde Söker Fru, saknar sambo som hoppar in på jobb i Borås, plugg, mat, plugg och umgänge by myself. Imorgon blir det säkert något liknande.
Jag pallar inte att gå upp tidigt på morgonen, det är hemskt. Jag gjorde det mer eller mindre dagligen i knappt två år men nu sker det på sin höjd tre dagar i veckan och då har man ingen rutin på det. Därför är det extra jobbigt. Fast tydligen var det några chilenare som räddades ur en gruva i natt. Vi bör sätta saker i perspektiv.

Detta inlägg gör att man blir väldigt mycket mer taggad för årsskiftet 2010/2011. All cred!
Ni missade väl förresten inte att det var International Suit Up Day idag? Räknar kallt med att alla som var attending via Facebook körde nån typ av suit. Själv gick jag inte hela vägen, skippade slipsen, men kom snuskigt elegant till Högskolan idag. Även två ytterligare i klassen körde på detta efter avtal medan en fjärde helt ballade ur.

Har sett den där självmordsfilmen på han Marcus, som via Flashback meddelade att han skulle ta sitt liv. Sjukt skrämmande när folk mer eller mindre uppmuntrar honom till det. Usch, blev helt illamående av hela situationen.

Imorgon tar vi nya tag, ett steg närmare helgen. En torsdag beståendes av skola, plugg och öl (och kanske en liten liten...nä, glöm det)

Snart tar vi Holland!

Fast egentligen tror jag på 0-0.


Ett inlägg om ingenting

Det är som en ond cirkel. Det går aldrig över, och tar aldrig slut. Disken. Jag kan laga mat, men är inte direkt kunglig på det. Därför får min kära sambo sköta den biten, och jag tar hand om disken. Man gör kanske en rejäl diskomgång, sen är det helt plötsligt middag. Så vips, på 30 minuter är den där igen. Den där jävla disken. Men jag lovar, det ska bli av. Har tvättat 3,3 ton kläder idag, dessutom.

Dåligt med plugg idag, trots att jag verkligen borde. Inledde dagen (precis, inledde!) dagen med lunch med Sofia som numera bor i Örebro, fast har under helgen varit på besök i Götet. Mys, vi hörs och ses sällan numera. Av naturliga skäl förvisso.

Imorgon, tisdag, är det match. EM-kval. Holland-Sverige. Och jag tror på en poäng. Optimist, javisst!

Fotbollsåret 2010

Om ett par timmar dömer jag min sista match för denna säsong. Troligen, kanske dyker upp nån match senare som jag får ta, men i stort sett är jag klar med säsongen. Det har blivit 59 uppdrag under året, om jag räknar med Gothia Cup. Om förra säsongen var min sämsta på länge var denna min bästa, som domare. Jag är så otroligt långt ifrån fullfjädrad (så klart) och bör inte rannsaka mina insatser egentligen. Men Gothia gick väldigt bra, och jag har fått en helt annan pondus, driv och löpvilja i mitt sätt att agera som matchledare, som det så fint heter. Min första match för året var en Pojkar 16, sista blir Division 6.



Jag har under slutdelen lämnat en rätt menlös Division 7-grupp till att hamna i den mer flashiga talang-gruppen. Tar jag chansen under nästa år och fortsätter min fina form (och tränar betydligt mer) så hoppas jag inom kort få ännu bättre matcher. Jag vill avancera, och jag bör avancera ytterligare. Men det tar vi då. Nu ska jag avsluta snyggt.

Förresten, den 17:e oktober sänds Kaliber på P1, där det ökade fotbollsvåldet och hotbilden mot spelare och domare i de lägre divisionerna belys. Jag blev intervjuad, och kanske är jag med i programmet. Hursomhelst får man inte missa detta program! På tiden att någon tar upp detta medialt.


Desto trökigare har det varit som spelare i år. Jag har inte fått spela alls några seriematcher, medan jag i fjol stod samtliga matcher för min dåvarande klubb. Å andra sidan visste jag detta. Bokedalen har en bra förstemålvakt och jag har endast varit med för att sparra på träning, ungefär. Nästa år vet jag inte vad som händer med spelarkarriären. Den kommer i alla fall inte att vara prioriterad. Antagligen slutar jag, men vi får se. Bollen i denna sport är rund.


Big in Japan

1-1 blev det. Inte alls ett optimalt resultat för oss då Bergum nu gick om oss inför sista omgången. Men en kvalplats bör klaras av nu, hursomhelst. Dessutom känns det som en halv seger när kvitteringen nickades in i 91:a minuten. Jävlar i mig. Jag har spelat en match med klubben, ändå blev jag helt till mig när målet föll. Sprang säkert in tio meter på planen. Slutet av en fotbollssäsong har trots allt sin charm. Och jag hoppas verkligen det blir femman nästa år. Det förtjänar vi. Big time.
Igår kväll var det utgång med grabbarna. Jag hade SF-kväll kan man säga. Dels för att jag gick på bio med älskling, men också SF som i "Sambo-fritt" när det ölades, vinades och dansades på Sticky efter en förfest hos Robin (som hade FF) och en kortare sväng på Kellys. Hugo, Victor, tidigare nämnda Robin och undertecknad hade en galet lyckad kväll. All cred!

Bakfull idag men ändå tar jag en för laget och hänger med ut för lite öl- och vinkväll med Jackie min sköna. Vad gör man inte för kärleken?

Visste ni förresten att jag kör skägg och alltför långt hår nuförtiden? Bara för att jag ska kunna ha en skäggperiod i mitt liv, att blicka tillbaka på.

Bidrar inte nånting

Inte till samhället åtminstone. Denna mulna oktober-fredag. Jag har verkligen inte gjort ett skit idag. Dissade Halmstad, lämnade sängen runt halv ett, käkade "frukost" två timmar senare och nu har jag fastnat i soffan.

Plugget får vänta lite, jag har helt enkelt inte kraft för detta. Efter långa dagar i skolan och match igår är jag helt utmattad. Jag vet, löjligt att jag klagar. Det var värre när man jobbade och min flickvän jobbar och sliter som ett djur på Mässan. Hon är bra hon.
  Klockan är nu sen eftermiddag och jag har inte ens borstat tänderna. Lovar att efter detta inlägg omedelbart ta tag i lite disk, städning och förberedelser inför kvällen. Och tandborstningen, naturligtvis.

"Förberedelser inför kvällen" ? Vad menar jag med det? Ikväll ska jag gå på bio med kärestan och efter det dricka öl med grabbarna. Grabbarna. Love them. Blir en väldigt bra kväll detta. Imorgon är jag på plats på Bergsjövallen för att se när Bokedalen säkrar en kvalplats till femman. Hoppas hoppas, vore skönt med en bra säsongsavslutning och ett rejält firande. Vi har två matcher kvar, och saken i egna händer att kunna gå direkt upp till Division 5.
Jag hoppas också att Sofia har tid att träffas när hon ändå är in da hood på besök från Örebro.

Division 6-debut

Detta som domare då. Jag har några matcher på meritlistan som spelare. Ikväll var det dock som domare och om jag får säga det själv (vilket man ju gör i en blogg, fan) så gjorde jag en kanonmatch. Inte felfri, men väldigt bra. Var längesen jag var nervös i en match, men ikväll var det lite nervigt. Fast det gick fiiint som man säger i Närke.
Enda smolket (någon som vet var detta ord kommer ifrån, får gärna höra av sig!) i bägaren var att belysningen slocknade 30 minuter in i matchen. Men även det löste sig till slut.

Som ni ser i min beskrivning av bloggen är jag sambo. Jag bor sedan drygt två veckor ihop med denna beauty och trivs hur bra som helst med det. Man kan dock minst sagt säga att jag vänder kappan efter vinden, kolla bara på punkt 4 i detta inlägg från min förra blogg. Hycklare, you say?

Såg ni SD:s marsch ut ur Storkyrkan häromdagen? Man kan ju minst sagt säga att de rör om i grytan. Men var det ett smart drag? Sverigedemokraterna säger sig inte vara rasister men när en  präst predikar om främlingsfientlighet, då är de "kränkta". Intelligensnivån på dessa partianhängare och medlemmar är därefter och deras tankar är extremt mörka. Glöm aldrig att de vill bränna judar i ugnar. Det är exakt det de vill! Och jag skojar inte.

Nu räcker det för ikväll, imorgon sätts alarm men jag har ännu inte bestämt om jag ska upp och åka till Halmstad. En och en halv timme Avtalsrätt lockar liksom aldrig. Sen vill jag ta så kallad tidig helg.

What's the point?

En fullkomlig heldag i Halmstad (eller nåt sånt) var ju det jag formulerade igår kväll. Stämmer rätt bra.
Inledde dagen med avtalsrätt och jag kom på mig själv att nicka till upprepade gånger. Om det beror på kursen (mycket troligt) eller att jag fått på tok för lite sömn (också det troligt) låter jag vara osagt. Men sexigt, det var det knappast.

Desto mer effektiv har undertecknad varit nu fram till lunch. Vi har haft SI-handledning, där vår kära klass sitter och får hjälp av "gammal" student att lösa övningstentor och uppgifter i ekonomi-kursen som läses parallellt. Det går upp och ner, tyvärr aningen mer ner. Men idag lossnade vissa grejer åtminstone och ett liten strimma av hopp känner jag inför D-day: 29 oktober. Tenta. Mitt livs första. Sug. På. Den. Hörni.

Fyra timmar Teknisk Ekonomi även i eftermiddag, det blir something special. Sen fira försenad födelsedag med såna där människor man bryr sig om. Älskar. Min familj.

På återhörande!

En comeback utan dess like

Jag skulle ju inte återuppta detta. Men nu sitter jag här igen. Bloggar. Har precis avslutat min sista fotbollsträning för säsongen. Och troligen sista i Bokedalen.

Nog om det. Och detta inlägg. Imorgon ska jag upp kvart i sex. Heldag i Halmstad. Jag är student numera. Om det inte har framgått.

So long suckers!

Sjukt dåligt comeback-inlägg detta, jag vet.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0