2010

På min förra blogg, som jag hade i typ fyra år, sammanfattade jag alltid åren som hade gått med nedanstående lista. Kort. Koncist. Även om jag i år delat upp det i en stor sammanfattning uppdelat på sex delar återvänder denna lista. Bara timmar innan planet mot Liverpool, via Amsterdam, lyfter.
HÄR har ni för övrigt förra årets lista!
Årets uttryck: Mumbo.
Årets positiva händelse: Som alltid, det går inte att välja en. Rivieran och min sambo ligger i alla fall i topp.
Årets negativa händelse: IG på tenta, omställning till låg inkomst och oansvariga utgifter. Och SD.
Årets bok: Livet av Keith Richards.
Årets plagg: Pikéskjortan.
Årets pryl: Inte fan är det HTC:n åtminstone Det byttes ut mot iPhone rätt omgående.
Årets skiva: Spotify.
Årets kärlek: What can I say? Nu är jag sambo med en skönhet som fanns i Borås, av alla ställen.
Årets film: Av de jag sett får jag nog dra till med...Baksmällan.
Årets tv-program: Så mycket bättre. Doubtless.
Årets utmaning för dig: Att ta beslutet att lämna en trygg anställning för att blicka framåt och göra min egen grej.
Årets person/er: Åååååh Jackie.
Årets blogg: Alvbåges!
Årets motstånd: SD.
Årets bekännelse: Jag är inte så jävla skarp på engelska, trots allt.
2010’s bästa dag: Här drar jag som alltid till med flera datum: 5:e februari, 14:e februari, 30:e april, 25:e juni, 6:e augusti, 21:a september, 2:a oktober, 30:e oktober, 24:e december. Samtliga är minnesvärda på sitt vis.
Förhoppningar 2011: Ett lyckat avslut på skolan, många resor (lyfter snart!), en framgångsrik blogg, god ekonomi, nära och kära som mår bra, jag får behålla min tjej och en och annan öl. Samt att fotbollen, såsom min nya coach-satsning och domarkarriär går åt rätt håll. Det vill säga, inte bakåt helst.
Så här skrev jag förra året:
Förhoppningar 2010: Min kondition måste avsevärt förbättras, nu när jag avancerat till seniordomare och ska springa göteborgsvarvet. Sen hoppas jag att jag kommer få resa ännu mer. Liverpool redan bokat. Sen söker jag nya utmaningar framåt hösten...

Hur lyckades jag? Nåjo, allt stämde rätt bra. Även om konditionen kan diskuteras.
Nästa inlägg som skrivs blir 2011. Då kommer bloggen se lite annorlunda ut. Jag hoppas dock att just du är med mig då! För nu jävlar, nu kör vi!
Gott nytt!




Året som gått - november & december

Musik skall läggas in, väskan ska packas, kläder tvättas, maten ätas upp, shoppa det sista och tjäna sista kronorna innan vi 04:30 (halv jävla 5!) lämnar Johanneberg för att spendera en vecka i Liverpool. Snart lyfter vi! Torsdag, då jävlar. Huruvida bloggen uppdateras i England eller ej vet jag så klart inte, men kanske något enstaka inlägg kan det bjudas på. Hoppas inte på för mycket, dock.
Innan vi blickar mot kommande nyårstripp måste ju slutet av 2010 avhandlas. Här tordes väl minnet vara färskare, om inte annat.
November:

Den sedvanliga bitterheten tog vid nu när årets kanske tråkigaste månad drog igång. Jag tog beslut att lägga av med fotboll, klassen firade de två första tentorna med bowling och öl, jag gjorde jobbcomeback. Samtidigt som de två första tentorna och kurserna avklarades började två nya kurser att greppas tag i. Mitt skägg fick ryka mitt i all hysteri på det. Mission 24 i skolan, brorsan fyllde 37, sämsta fotbollsgalan ever, stulna vägskyltar, oväntad match att döma (mitt i kalla november!), första snön kom, en ölkväll med Ömo-Jessika, kvällar där jag däckar hemma istället för att joina Sof och Jaq. Små saker, som utgjorde och formade en månad.
Däckad med stulet objekt.
Mission 24.
Halva HENT-klassen söp till.
God jul från badrummet!
Juldagen 2010. Värd att minnas.
KLM. There's no bett...ehm, det var fel slogan. Nåväl: Mot Liverpool. 30 december.
December:

Nu är det ju vidrigt pyrfärskt när jag skriver om december i december. Men för sakens skull skall raljerandet fortsätta: Rekord i nattjobb, en jul där syster kom hem, syster och far fyllde år. Jag hoppar in och gör fem matcher i fotbollscup för BIF med katastrofresultat, fortsatt bitterhet, rekordkyla, sex examinationer (ej tentor) i de nya kreativa kurserna, super röv med klasskompisar, har en extremt lyckad julafton (familj) och sup på juldagen (goda vänner), Jay vinner idol och dissar Minnah, Sveriges damer tar silver i Handbolls-EM, jag gör nån löjlig årssammanfattning i bloggen i sex delar. Och till slut, nyår firas av (om allt går som det ska) i Liverpool. Cirkeln blir sluten. Men officiellt vill jag se den resan som starten på 2011.
För då sitter vi här igen. Om ett år. Jag återkommer med min gamla vanliga checklista. Där får ni se mina förhoppningar för 2011. Det blir ett sista inlägg innan KLM tar oss mot väst.

Året som gått - september & oktober

Innan jag fortsätter vill jag bara tacka alla vänner, nyfunna som gamla, för en väldigt lyckad juldag. Det blev inte alls som planerat, det blev ännu bättre. I säng klockan 6 på morgonen och upp vid halv 3 på eftermiddagen är tydliga tecken på detta. Roligaste utekvällen på länge, ändå är jag glad att inte bilder togs under kvällen och natten. Jag var också på vippen att hamna i mitt livs första slagsmål. Bara en sån sak. Det var min bitterhet över 90-talister som kan ha varit en del av det.
Nu vill jag gärna slutföra året. Vi gör det med del 5 av 6 i min årskrönika...
September:

Första föreläsningarna i skolan drog igång och kurserna Teknisk Ekonomi och Immaterial- och Avtalsrätt var ett uppvaknande som hette duga. Hela månaden ägnades åt rätt mycket tungt studerande. I början av september gapade lägenheten fortfarande tom men den 21:e flyttade hon in; min nya sambo. Lovely. Och helt plötsligt kändes livet lite bättre. Det firades av med en sambofest modell större i slutet av månaden. Maffigt och fantastiskt roligt. Skägget växte och frånvaron under sommaren kompenserades med ett kortare besök över helgen i vårt torp i Svinhult och en visit till Österbymo för att beskåda invigningen av Lyan och umgås kort med barndomspolare i obygden. Till och med sambo vågade sig på att hänga med. I januari är jag åter.
En skäggig Anthon äter hjort i Helsingborg.
Davids fest i Stärtered.
BIF:s avancemang klart!
Födelsedagsfest!
Oktober:

Den kanske härligaste månaden på året. Not. Fast alltid speciellt att fylla år även om det på äldre dar mest är ångestframkallande. Jackie bjöd mig på en härlig weekend i Helsingborg. Om vi bortser från alla vidriga gaisare som var där på lördagen var det en perfekt helg på alla sätt. Spa, lyxmiddag (hjort!) och Spanien-inspirerat hotell med skumpa gör mig än idag tårögd av tacksamhet till världens bästa kvinna. Mackan får på en drömträff i sista omgången av sexan och räddar BIF till kval, ett kval som vi hamnar på andra plats i och därmed tar plats i 2011 års Division 5. Säsongen avslutas för mig med att döma en kvalmatch till sexan.  Vi festar hos David i Stärtered, jag startar upp bloggandet på nytt och vi har stor fest på Vasastan till min, Victor och Robins ära med utgång till Excet som följd. Två tentor skrivs med blandat resultat. En månad som förflöt ganska skönt. Nu plockades dock vinterjackan fram och vi var nära en kall vinter...


Året som gått - juli & augusti

Nu börjar julmaten smälta, glädjen över ännu en lyckad julafton med gott resultat i juklappsspelet, god mat och fantastiskt sällskap. Nu längtar jag väldigt mycket efter min flickvän. Helt sjukt, vi har varit ifrån varandra ett drygt dygn och jag längtar redan. Så funkar jag. NU ska jag fortsätta min succé: Årskrönikan 2010...

Juli:

Tror minsann jag missat en stor grej som präglade sommaren: Fotbolls-VM. Nu var turneringen inne på sluttampen och "mitt" lag Spanien sopade hem det med klassiskt italienskt spel. 1-0 i final mot ett annat deffande lag, Holland. Efter VM tog jag med Jackie på en liten surpise-resa till Köpenhamn för att ära hennes 21-åriga födelsedag. Fyrstjärnigt hotell vid vattnet, värme och lite öl förgyllde en grym helg och jag tror min flickvän än idag är tacksam för den trippen. Gothia Cup följde veckan därpå och det var en framgångsrik cup för undertecknad. Blev uttagen i ett finalteam, om än som fjärdedomare, och hade under en vecka 22 uppdrag. Syster Emma var på hembesök och en utekväll med henne och mina andra två favorittjejer, Sofia och Jackie, följde med ett besök på Lilla London samt Magnus & Magnus. I juli hann vi också med en släktträff i...ja, var var vi egentligen? Utanför Örebro nånstans, om jag inte är helt snett på det. Händelserik månad, för det kom även ett antagningsbesked som förkunnade att min höst skulle, till stor del, tillbringas i Halmstad. Hejdå ledarjobb, hej studentliv!


Köpenhamn.


Gothia Cup. Som assisterande domare i sextondelsfinal.


Jag och mina damer på Lilla London.


Jag och Mackan på Prom Party, i Nice, Rivieran, Frankrike.

Augusti:

Blev en ganska kort faktisk uppsägningstid då de två sista veckorna redan var avsatta för semester på Rivieran. Min sista dag skrevs till 6:e augusti. Kan skriva ett helt kapitel om hur lyckad resan till Rivieran var men ord finnes knappt. Jag och Mackan i Monaco och Antibes i en vecka innan en gemensam vecka med Mike i Nice avslutade det som kommer hamna i topp över resor i mitt liv tror jag. Öl, punsch, sol, sol, sol, fest, öl, dans, sönderbränd rygg, casinobesök och en del fotboll präglade dessa två veckor som man absolut aldrig någonsin vill ha ogjorda. Som jag sa, ord finnes ej. Bortsett från resan kom beskedet att inneboenden, tillika goda vän, Michaela fått ett jobberbjudande i Stockholm och skulle flytta ut. Tråkigt, naturligtvis, men beslutet om vem som fick flytta in var aldrig svårt. Jackie och jag skulle från slutet av september bli sambos. Wow. Dessutom en månad ytterligare själv i en trea. Till sist började Högskolan få fart med en introduktionsvecka i Halmstad. Ett nytt liv were about to start.


Ha nu en god fortsättning på julen! Själv ska jag supa mig redlös under juldagen. Frågor på det? Gott så.






Året som gått - maj & juni

Keep rolling on...

Maj:

En månad med fotbollsdömande där bland annat min gamla klubb Ramberget fick smaka på auktoritär 20-åring. Anja fyllde år och en lyckad fest där med utgång följde. Maj var också månaden där jag utsatte mig för det jag aldrig trodde var möjligt. Göteborgsvarvet. Jag genomled drygt två mil av löpning och sprang in på den gentlemannamässiga 2:09. 2011 kan jag avslöja att det inte blir något varv efter noga övervägande. I övrigt släppte en gammal vän en bomb som small högre än allt annat detta år, än idag svårt att smälta. Dessutom kom första poängförlusten för BIF när Öjersjö nådde 2-2 i derbyt, men fortsatt ledarposition i tabellen.



Juni:

Äntligen sommar! Värmen hade redan i maj smugit sig på som en hök, men kom på riktigt i juni. Bortsett en vecka då det var mest mulet. Självklart prickade jag in semester just den veckan. Waile hade grillfest där en Edsbyn-dam vid namn Ottosson dök upp i våra liv. Träningsvärken från varvet var kvar. Jag åkte till Halmstad för intervju med Högskolan där, likväl som intervju på IHM. Såg efter mig andra alternativ. Studentfirande i Borås, Mackan fyllde 21 och udda utekvällar på Bryggeriet tog fart. Alltid med min älskade vid min sida. Mamma fyllde år, icke att förglömma. HTC:n krånglade.
Midsommar firades i en fancy stuga i Varberg. Och vilket firande det var sen. Bästa i mitt liv. Tack Näsströms! Jobb och fotboll i övrigt, men det i sig var ju knappast unikt. Förutom den högriskmatchen i Bergsjön då, som dock gick galant. Som vanligt gott folk. Precis som vanligt.

Året som gått - mars & april

Vi fortsätter med årskrönikan och har nu landat i mars och april...

Mars:

Rätta mig om jag har fel nu, men detta var en ganska innehållslös månad. Jag jobbade en del, brorsan hann fylla 29 år och jag gjorde debut i BIF. En HTC Tattoo köptes. I mars kom jag också på att jag hade en intressant affärsidé och på så vis tittade mig runt bland utbildningar som kunde uppfylla denna. Detta skulle dock vänta till hösten. Bodde fortfarande själv i den ödsliga trean, tränade ganska mycket och allsvenskan i fotboll drog igång. Kallt, men en gnutta hopp om vår skymtade.


Denna tjej tog plats i mitt liv. ♥

April:

Nu blev det åka av. Påsk i antågande och Kungen skulle firas på självaste påskafton. En kväll och natt på Parken där det bjöds champagne, helrör, damer och E-type var helt i min smak. Fotbollssäsongen drog igång med de första seriematcherna i sjuan som domare. Jag och Robin ölade som fan och vi kollade mycket på El Poncho i Emergenza, på Sticky med flera andra. 
Jag började dejta en intressant tjej som på självaste valborgsmässoafton blev min, efter en festkväll i Borås. Nu var det dags att blicka framåt och göra nånting annat av livet än att bara gå hemma och supa. Dessutom löstes äntligen en inneboende när Michaela flyttade in. Och, inte att förglömma, HV71 blev svenska mästare i ishockey.

Imorgon kör vi vidare. Vad kommer härnäst? Givetvis sommarens inledning: Maj och juni.

Året som gått - januari & februari

Tänkte sammanfatta året så där käckt som bloggare och tv-kanaler brukar göra med sina summeringar och krönikor. Då det börjar bli ont om tid och vi snart närmar oss ett årsskifte tar jag två månader i taget, med start idag. Enjoy!

Januari:

En månad som slog rekord i jobb. Då den ekonomiska ingående balansen stod på 0 vid årets början såg jag ingen annan utväg än att jobba röven av mig. En tågluff som var lite av en lyxvariant i slutet av -09 gjorde att ekonomin var tvungen att löpa ikapp. Det gjorde den, till slut. Men mycket jobb på obekväma tider blev det och inte mycket fritid. Månaden i övrigt bestod av att flytta ut från min första egna lägenhet som jag bott i ett år för att under en vecka bo hos päronen innan ett inflytt på andra sidan älven var på g. Min första träning med BIF genomfördes mitt i allt detta.

Sista helgen i januari var det fortbildning för Göteborgs fotbollsdomare, på Grand Hotel i Borås. En utekväll på X&Y senare och jag fann min kärlek, tillika min sambo idag.


Jag, Goodison Park, Liverpool.

Februari:

Resan som krossade alla förväntningar. Så beskrev jag på Facebook hur lyckad vår tripp till England och Liverpool var. Under denna magiska vecka hann jag, Mike, Mackan och Ljungan kolla Premier League, dricka pints, förstöra Cavern, shoppa och krama en maskot. En sjuk vecka som förhoppningsvis upprepar sig nu i årsskiftet.
Jag kom hem andra helgen i månaden och då ägnas det ett helt dygn åt flytt. Nu lämnade jag Hisingen och flyttade till Johanneberg, mer centralt i Göteborg. En trea, hur skulle nu detta gå? Fick även mig en släng av vinterkräkan och hann avnjuta ett framgångsrikt OS. Träningarna med BIF fortlöpte...


Så där, imorgon kör vi mars och april! Roligt det hära.





Kryper till korset

Vill börja med att be om ursäkt för två incidenter. Dels det faktafel jag bjöd på i gårdagens inlägg efter handbollsfinalen. Tydligen spelades matchen i Danmark (trots att jag hade för mig att de tjötade om Norges hemmaplan). Men Danmark var det, och det kräver sin rättelse. Tack Jessie! Ursäkt nummer två riktar sig till de som drabbats av min facebook-spam, vet inte alls varför jag skickat wall-poster till vissa för att jag kladdade på en intressant app. Tar på mig det, men känns ändå som nånting man kan leva med.

Kom i säng först kvart över fyra i natt/imorse. Redan efter tre dagars lov har jag alltså vänt på dygnet och är åter i gamla synder. Dock var det inte bara en tragedi, kollade på det alltid lika magnifika CBS 60 minutes och lyssnade på en ingående intervju med Mark Zuckerberg, grundaren av Fejan. Han ställdes rejält mot väggen men har på senare år lärt sig att besvara frågorna politiskt korrekt. Dessutom fick man en inblick i hur det massiva kontoret jobbar dagligen med produktutveckling och Mark fick motivera den nya profilen som alltså ger ännu mer information än innan. Och mer därtill. Youtuba gärna, rekommenderas.
Idag tvättas det och gnälls lite om disk. Vi har kommit dit nu, min sambo och jag. Vardagsgnället. Men vi älskar fortfarande varandra, det kan jag intyga.
Ikväll jobbas det några timmar, en kväll där även Emma äntligen kommer hem. Det känns overkligt. Precis som julen, den är ju overkligt nära nu.

Blir bara förbannad

Har precis kollat på EM-finalen i handboll, för damer. Sverige föll men har gjort en väldigt bra turnering. Naturligtvis imponerad. Dock har jag bara sett två matcher, de två matcherna de förlorade ironiskt nog. Extremt dålig insats i finalen från båda lagen. Aldrig sett ett så tafatt och dåligt landslag. Tror jag räknade till tolv 12 (!) tappade bollar. Säkert mer. Hur som helst bör jag inte kolla på en sport som handboll. Jag blir bara förbannad över hur dåliga de är. Fast jag vet, det är de inte egentligen. Slå Norge i Norge är knappast enkelt. Så där, nu fick jag ur mig lite idrottslig frustration. Sällan det yttras i blogg.
Imorgon är det julbord hemmavid. Det är något att se fram mot. Tvättdag är det också. En mindre volym av tvätt är det denna gången. Bara för att fylla ut texten skrivs detta. Vad mer? Jo, just det, jag släpper skolan helt under lovet (skolstart 18:e januari!) men jag ger mig själv tid att hela tiden jobba på en hemsida. Just for fun. Men det är fasen inte det enklaste. Den dagen jag är klar, då ramlar cashen in. Tro fan det.
Imorgon är ju förresten en fet grej som sker, i övrigt. Min älskade syster kommer hem till där hon hör hemma, Sverige. På tisdag träffas vi. Fantastiskt.




Några bittra tankar

Tänkte komma med tankar och reflektioner och åsikterna är uppbyggda under hur jag upplever folks beteenden i 15-25-årsåldern, i extremt grova drag. Jag hoppas också att man är mogen nog att förstå ironi och generaliseringar. Håll till godo!

Idag, 2010, är du någonting om...
...du minst en gång i veckan fotar vad du ätit till middag och sen publicerar på facebook eller på en blogg.
...du använder pengar du inte har utan bara kan använda. Mamma och pappa 60-talist are paying off.
...du lyssnar på Hoffmaestro.
...du vaskar.
...det skulle visa sig att du inte betalar hyran själv.
...du röstar på moderaterna.
...du inte jobbar 40 timmar i veckan och sliter för cashen.
...du inte respekterar överordnade i hierarkier utan beter dig som en trotsig treåring.
...du följer minst fyra program på MTV. (som på "min" tid faktiskt var en musikkanal. En bra sådan).
...du uppdaterar din status om oväsentligheter dagligen på fejan.
...du inte är av åsikten att Baksmällan är en dålig film.
...du inte har någon som helst historisk förankring.
...du inte kan ordet förankring.
...du har full koll på hur man tankar ner illegalt.
...du har minst tre produkter från Apple.
...du har kunskaper i att använda en systemkamera.
...gillar dokusåpor där det går ut på att supa och knulla bäst.
Snälla snälla, kom ner på jorden. Ha nu en trevlig lördag kväll!

En termin på högskolan - check!

Bakfull en dag som denna. Jag trivs med det. Vet att gårdagen var kul. Det jag minns var out of this world och det slår mig verkligen ännu en gång, jag går i en klass som vet hur man lever fan.
Sista redovisningen och examinationen igår i Affärslogik & Entreprenörskap. Det kändes bra även om jag vissa gånger tar feedback på ett oroligt vis. Nu får vi vänta tills januari innan vi vet om betyget blir IG eller G. Den andra kursen blev jag godkänd på, åtminstone. Jag har alltså jullov nu fram till 18:e januari. Under detta lov ska jag hinna fira jul, umgås med familj, resa till Liverpool, fira nyår, kolla Premier League live, fara till Österbymo en vecka och jobba lite så jag inte helt tappar fokus. Men jag tycker att två lite större break om året är perfekt. Därför känner jag att jullov aldrig är fel. Framför allt ska det vilas och kureras. Inga studier längre. Frihet! Om än för tillfälligt. Snart kommer säkerligen nån slags sammanfattning av termin 1.
Skägget, Journalisten, Gunner, Casanova, Professor Nogood, Fru Nogood, Pretty Boy, Clockmaster och Thai var styrkan som under gårdagen representerade klassen. Tunt, men en lyckad kväll där undertecknad saknar bilder. Kort och gott tog jag med mig en livboj från floden, champagne beställdes in på The Corner, 20-kr öl dracks igen, släpande på växter genom stan, ligga i snön, sluddra och - det kanske finaste - vakna upp jämte ett skägg som sitter på Casanova. Tack för en bra kväll och natt, minst sagt. Nu har vi ett välförtjänt (jo, tjenare) jullov.

Live från Nissastrand

På plats i Skäggets lyxvåning, i den fashionabla delen av Halmstad, Nissastrand. Ligger vidrigt elegant vid Nissan, som säkert framgår av namnet på stadsdelen. Väldigt tacksam för två nätter här. Får se om jag hinner knäppa några bilder, för lam för den grejen as I write. Men det är hur som helst ingen lägenhet för oss på golvet.

Dagens muntliga presentation föll ut utan repressalier men kändes egentligen aldrig bra. Nu blickas det framåt mot morgondagens presentation och jag kommer inte alls förberedd. PowerPoint klar, men inga stödord att falla tillbaka på. Det kommer bli ett test of character detta.

Imorgon är det dags för öl-comeback när denna maltdryck intas i samband med ett slags get-together i Halmstad, här hos Skägget, för att fira den första högskoleterminen. Men det vet ni redan. Och, vi är inte där. Ännu. Ge det 17 timmar. Sen, ytterligare en återkomst som är ack så välkommen: Jullov.

I'm still standing on the subway train

Jag var bara tvungen. Fantastisk låt. Fantastisk grupp. Och fantastisk video. Nostalgi, likväl. Året var 2003.


Make it

Om jag klarar det här med dagliga uppdateringar på bloggen trots att jag har plugg upp över öronen (jävla uttryck egentligen) så är jag nöjd. Jag ser det som ett slags mål att kunna blicka tillbaka på fredag och säga att jag klarat de två sista kurserna på höstterminen samtidigt som min väldigt eminenta blogg varit i rörelse.

De två uppgifter jag har kvar är tudelade. En känns väldigt bra och hoppfull medan den andra känns lite tyngre.

Packa väskan ikväll! Skägget, here I come!

"Julmingel" på schemat imorgon eftermiddag. En eftermiddag jag bör ägna åt mer plugg. Men vem fan bryr sig? Nu ska jag hålla fokus, igen. Och tänka sig. Jag fick iväg ett inlägg.


2 2 go

Idag mottogs tacksamt ytterligare 7,5 högskolepoäng när kursen Personlig utveckling, Kreativitet & Ledarskap roddes hem efter en, förvisso, medioker presentation. Men tillräckligt bra för att få godkänt på ytterligare en kurs. Onsdag och torsdag avgör om jag klarar en tredje denna första högskoletermin. I så fall ger jag mig själv en godkänd höst, trots upprepade motgångar.
Dock blir det svårt i nuläget, ligger inte nära godkänt as we speak, men jag vill tro att det ska lösa sig. Det är bara upp till mig nu. Onsdag muntlig presentation plus en affärsplan tillhanda och torsdag muntlig presentation av nämnda affärsplan. Puh! Men vi kämpar det sista nu, vi gör ju det. På torsdag ska jag öppna första ölen på veckor. Så är det bara. Naturligtvis efter presentationen.
På onsdag flyttar jag till Halmstad och blir sambo med Skägget. Må så vara för två nätter men ändå. Vilken upplevelse. Och stor saknad då jag inte får se ordinarie sambo förrän lördag kväll. Jag byter till Halmstad, av ekonomiska och praktiska skäl. Bara så att vi klargör det.
För övrigt är det mest tragiska i hela självmordsbombarhistorien att de där jävla Sverigedemokraterna får eld på sin extremt otäcka och snabbt spridande brasa. Nu är också Tranås placerat på kartan. Grattis, gamle vän!

Det gick inte alls bra

Best in Town, inomhuscupen i Partille som gick av stapeln igår, var inte alls smickrande för BIF. Vi inledde med förlust med 0-2 mot Partilles A-lag. Detta följdes av förluster mot Jonsereds A-lag (1-4), Jonsereds juniorer (0-5), Björndammen (1-2) och till sist Sävedalens A-lag (0-2). Jag stod samtliga matcher och hade som synes ingen rolig dag på jobbet. Tre räddade straffar och en varning blev jag noterad för. Det är ju alltid något, men sen tar jag helt på mig uddamålsförlusten, å andra sidan.

Träningsvärk idag! Herre min skapare, jag gick och la mig halv åtta igår (!) och när jag vaknade tog det säkert närmare tjugo minuter att lämna sängen. Dagen kommer och skall präglas av plugg. Varför så mycket sömn? Givetvis tack vare jobb föregående natt.

Aj! Det gör ju ont. Att ha träningsvärk efter lite inomhuslir säger en hel del om min nuvarande fysiska status. Inte alls bra. Imorgon ska jag upp äckligt tidigt och, tillsammans med Nogood, hålla i en 15 minuters lång redovisning med PowerPoint och grejer. Jag känner mig inte laddad för det, direkt, men vad gör man inte? Nu är slutet på högskoleåret nära. På torsdag, på torsdag, på torsdag...

Nedan följer ett par bilder från gårdagens cup:









Siktar mot toppen

Nattjobb nu. Klockan närmar sig 2 och jag är rastlös. Det är ett igenkännbart scenario. Fredagen har vikits åt plugg (sjukt effektiv!) och även ett födelsedagsfirande tillägnat far min. 61 år är han nu. Grattis åter igen, om det inte har framgått.

Jay vann idol. Jaha, jag har svårt att engagera mig egentligen. Men visst måste man säga att hela finalen dog i veckan när det kom ut att vinnaren och tvåan inlett en romans. Helt sjukt vad lite man brydde sig om finalen helt plötsligt. Tråkigt. Och ganska klumpigt att gå ut med det i media. Men nu är det uppehåll innan det är dags igen. Och då ryktas det om att Idol skrotas...och ersätts av X-factor. Källor påstår det.

Laila Bagge ska väl verkligen inte säga något.

Har fortfarande inte listat ut hur jag ska hinna få sömn innan cupen imorgon. Men det löser sig säkert det där. Ni som känner mig vet att jag diggar cuper. Speciellt inomhus. Har flera goda minnen från barndomen men också som senior i Tomtecupen. Men cupen imorgon känns inte lika ball. Minst fem matcher ska spelas och jag rycker in som målvakt. Föredrar positionen målvakt förutom just när det är inomhus. Och en långdragen cup också. Men visst, jag tar den för laget som sagt. Cupen heter Best in Town och vi spelar endast mot lag i högre divisioner. Blir också det ett avslut på karriären...

Till sist: Nu upptäckte jag denna artikel till råga på allt.

Sevärt!

Ungefär detta är min åsikt om dagens ungdom. Kommer sannolikt att återkomma i ämnet. Speciellt de två första minuterna är klockrena.
Ja, jag är själv i den åldern han attackerar men jag kan bara snällt hålla med...

Hey plumpkin

Att jag överhuvudtaget tar mig tid att slänga iväg ett inlägg innan torsdag blir fredag är creddigt. Saken är den att jag har fem (5!) inlämningar/presentationer som ska vara klara nu framöver. Första deadlinen är imorgon. Och den grejas nog. Check. Två deadlines måndag = helgplugg. Check. På onsdag är det dags för fjärde. Check. Torsdag femte. Ännu en ryss...ehm, menar check. Vi biter i nu. Mitt i vinterkylan. Feta jullovet att vänta därefter.
Nästa vecka bor jag i Halmstad två nätter! Också det en upplevelse. Inte rimligt att pendla utan pendlarkort eller köra bil eller åka buss eller ta båten. Nej, jag går inte heller. Eller cyklar. Utan jag sover. Skägget ställer upp.
I helgen ska det jobbas natt och dag, pluggas och på lördag gör jag comeback som målvakt (långt uppehåll från spelarkarriären va?) när BIF spelar inomhuscup. Jag vill inte. Men tar den för laget.
God natt!

Sorry of situation

Upptäckte nu i dagarna ett misstag som inte alls är likt mig egentligen. Ett sånt där misstag som är väldigt vanligt och numera lite "halvpoppis" att anmärka på. Sånt jag hatar. Språk-fascist som jag ändå är. Jag särskrev. Sär skrev. Usch! Det är så sjukt irriterande när folk gör det va. Hur svårt ska det vara, egentligen? Ett ord är ett ord är ett ord. Punkt. Inte svårare än så. Nej, fryst kycklinglever innebär inte att fryst kyckling lever. Den är död. Ganska rejält också för den delen. Min särskrivning? Den finner du på min facebook-profil. Jag vet inte än idag vad jag sysslade med när jag, så att säga, påade detta inlägg.
Det är ju bara pinsamt att jag inte kommit längre fram i mitt pluggande idag. Har ägnat sisådär 30 minuter åt min muntliga presentation (av mig själv!) som skall hållas imorgon. Tappar greppet om allting verkligen. Jullovet kommer lägligt, visst, men det hade gärna fått komma redan nu. Snart så, snart så...
Ni har väl inte missat filmen, från mitt förra inlägg? "Hot tamale hot hot".
Så var det det där med att försöka plugga då. Jag får helt enkelt ta mig i den krageslösa tröjan och ge det ett försök. Men ajdå, det är visst Champions League på TV. Vad göra?
Då mitt månadskort gått ut överger jag imorgon Öresundstågen och åker med SJ, av ekonomiska skäl. Gud vet hur det slutar och om jag ens dyker upp i Halmstad imorgon.

Hot Tamale!

Stort tack till sambo Jackie och hennes goda kusin Malin för detta guldkorn:
Vilken tamale gillar dom, tror ni?

Spicy

Idag är en allmän deppig dag. Det är bara sinnesstämningen som känns på det viset. Och jag gillar det inte. Nu kollar jag mig runt på alternativ till våren, som exkluderar mitt nuvarande studerande. Jag har det bara på tankestadiet men det är så väldigt många olika saker som lockar mig annat än affärsplaner, projekt och pluggande. Jag är ung, jovisst, men detta livet tar mig inte framåt för tillfället. Notera att raderna skrivs i en trist sinnesstämning, som sagt.
Mitt FM-beroende är tillbaka! Nu skall jag göra stordåd av Västra Frölunda. Ja, jag är insnöad på svensk fotboll. Det som ligger närmast, med andra ord. Även om det är några kilometer till just Frölunda.
Någon som vet om man får vara fotbollstränare i en förening men också spela korpen? Är väldigt sugen på det.
Det var allt för ikväll. Jag tar lite risgrynsgröt och rensar tankarna ännu mer.

Nej, det är inte okej

Jag tänker inte acceptera snön bara för att "det är helt normalt så här års". Nu är det så att jag inte spottar och svär över snön på det sätt som jag kommer göra i februari då det verkligen, i mitt tycke, är helt horribelt att snö visar minsta tecken på existens när det bör lacka mot vår. Även om just det där med våren var lite väl optimistiskt, jovisst.
Jag har inte kul på vintern, helt enkelt. Effektivt att återuppväcka barnet i sig och åka lite pulka (fantastiska pulkabackar i området!) är ett alternativ, lira lite hockey ett annat. Nu lockar inte ens det så särskilt mycket. Snowboard har jag slutat med, av vissa skäl, så det är inte aktuellt. Men vafan, jag får ta mig i kragen och hitta en rolig aktivitet. Annars blir detta inte alls en särskilt uthållig vinter.
Vi säger så här: Snö är kul, lekfullt MEN hör inte hemma i storstäderna. Säg den nytta den gör, egentligen?
Jag fullkomligt älskar att Jackie jobbar på thai-restaurang, där den lunchmat som blir över slängs enligt praxis. Naturligtvis slängs ingen mat i onödan utan här i hushållet lever vi numera på nudlar, kyckling och ris när damen min jobbar kvällspass. Säkert kilovis infrusen mat. Enformigt? Nesh då. Cash blir därmed king.

Imorgon: Plugg, lunch med Pepe och Mackan samt tvätt. Nej just det. Tvätten tar vi på tisdag.
Träningen idag? Jo, tjenare. Vi drar igång inomhus istället. Inte en dag för tidigt.
Facebook-gilla detta inlägg. Klicka på "start" längst upp till vänster på sidan. Sen klicka "gilla" för att digga mina inlägg. Tack!

In a nut shell

Ny- och yrvaken efter en dag i sömnens tecken. Lite märklig känsla att vakna och det är helt kolsvart ute. Men visst, nånstans där borta i periferin kommer ljusare tider. Även om vi får vänta till slutet av första kvartalet nästa år för att det ska bli minsta yttersta vårtecken. Tiden går ju kvickare när tillvaron är skoj, har jag hört.
Hade ett väldigt intressant samtal i natt. Sekretess har vi på jobbet men jag ska inte på något vis hänga ut personen i fråga. Han hade hursomhelst bott i Tranås en gång i tiden under ett drygt halvår, anledning okänd, men har i övrigt under hela sitt liv bott i Göteborg. Vi förenades därför kring dessa två olika släkten. Det kombinerat med att jag stämt av med annan person boendes i Göteborg, men som ursprungligen kommer från andra östgötska delar. Stämt av vad? Släktet på höglandet.
Nu är det nästan fem och ett halvt år sen jag flyttade från Österbymo till Göteborg och jag fortsätter att säga det jag sagt i fyra år av dem: Det var det bästa jag gjort. Inskränktheten är en stor del av detta. Jag blir ärligt talat mörkrädd. Har väldigt många fina vänner från tiden där och God I wish att jag kunde träffa dem mer. De vet vilka de är. Men, låt säga att jag återkommer dit och festar med folk i exempelvis Tranås bland mina barndomskompisars lite nyare vänner, då innebär inte per automatik att de är mina vänner. Vilket är lite mer devisen i Göteborg. Ja, tro fan på de flesta ställen söder om Umeå. Du kan på din höjd få ett handskak men räkna inte med att få nya bekantskaper för det. Utan, har du ingen direkt anknytning till oss tänker vi heller inte umgås med dig. Vet inte hur jag ska förklara det bättre men folk där har i allmänhet extremt svårt att ta till sig nytt folk utifrån och det är en sån fruktansvärd svaghet. Där har höglandet väldigt mycket att lära. Kryp ur skalet och gör om, gör rätt! Skärpning.
Nu drar jag i mig en pizza tror jag.
En film i ämnet:

Ett litet enkelt

Fredagen den 3 december 2010 skrivs knappast till historien som den mest kreativa i mitt liv. När jag för ett år sen levde livet och festade på de sydligaste breddgraderna av Europa har jag idag: Legat i sängen till klockan ett, gått upp, läst mina mail, ätit pannkaksfrukost, spelat PES, gått och lagt mig igen, sovit till halv sju ikväll, ätit kyckling, kollat Idol och nu bloggar jag. Sambon har åtminstone jobbat och bidragit lite till vårt högerstyrda social-samhälle. Nä, nu är klockan för mycket för att hitta på nåt vettigt.
Jag såg brorsan och Nazanin På Spåret förut, efter tips från Oskar! Helt missat den grejen.
Imorgon ska jag också sova dagtid. Och äta. I natt ska jag jobba. Och äta. Godis. Trots att jag egentligen trappat ner.
Jag kan fortfarande inte släppa det som lämnade min kropp i onsdags kväll. Kanelbulleblandningen. Inget du skojar bort direkt. Nu drar jag. Och återvänder snart.

Decembertecken

Du vet verkligen att det är vinter när...

- ...du säger "fan va´ kallt här är" i var och varannan mening.
- ...det knastrar under dina skor när du går på promenad.
-...det enda du tänker på är vad gött det hade varit med Thailand ett halvår.
-...du tror att klockan är 9-10 på kvällen när det i själva verket precis blivit eftermiddag.
-...det är skitigt och smutsigt i spårvagnen, på bussen eller lite överallt inomhus.
-...adventsstakarna är i varje fönster.
-...du inte känner sug efter glass eller öl på en vardag.
-...avföringen ser liiite lite annorlunda ut än annars.
-...du kommer på dig själv att kolla på ishockey.
-...konsumtionen av kaffe ökar dramatiskt.
-...du är mer deppig än lycklig.
-...löven på träden mystiskt är borta.
-...fåglarna slutat kvittra.
-...uteserveringarna är stängda.
-...Canada Goose gör storartad comeback.
-...Foppa gör storartad comeback.
-...du tränar mer än någonsin.


Det som dock chockerar på riktigt och i annat fall tillhör motsatt årstid är det som skedde igår. Från halv sju igår kväll fram till denna morgon: Migrän! Aldrig i hela mitt liv haft som huvudvärk igår. Vad detta beror på är ännu inte löst. Men nu är jag migränfri åtminstone. Tack för det. Och tack för att jag på effektivt sätt gick ner ett kilo.

RSS 2.0